Путін не наважиться на ядерну відповідь за атаку по Кремлю 3 травня / УНІАН

Російська Федерація, навіть при дуже сильному бажанні, не зможе реально помститися Києву за удар по центру Москви, який припав на 3 травня. Кремль, ймовірно, буде використовувати тактику "залякування" проти України.

Про це заявив колишній радник глави Офісу президента Олексій Арестович у традиційному вечірньому ефірі з російським блогером Марком Фейгіним. За його словами, всі можливі військові засоби Кремль вже раніше застосовував по Україні. Тому Москві нічим "дивувати" Київ.  

"Всі військові засоби вичерпані. Це символічна відповідь, тим більше, удар по Києву, з дуже високим ступенем ймовірності буде перехоплений", - заявив Арестович. 

Він зазначив, що загроза ядерного удару по Києву - малоймовірний варіант помсти, оскільки запустити ядерні боєголовки по Україні Путіну не дозволить, перш за все, Китай: "Гаразд Захід, йому можна пригрозити. Але Китаю дуже важко погрожувати, а він недвозначно проти застосування ядерної зброї", - сказав Арестович. 

За його словами, раніше офіс Зеленського реально очікував, що Кремль застосує хоча б тактичну ядерну зброю, в період, коли в Москві тільки починалися "хлопки". Однак зараз такий варіант здається малоймовірним.

"Але ось підняття градуса, в черговий раз дискусія для того, щоб налякати, поставити знак "дорівнює" між успіхом контрнаступу України й можливим застосуванням тактичного ядерного - це так. Це одна з цілей", - зазначив Арестович.  

Удар по даху Кремля на 3 травня - це затія Путіна

Нагадаємо, що 3 травня невідомий безпілотник помітили в небі Москви. У цей день трапився "приліт" по будівлі на території Кремлівського комплексу. Офіційна влада України, зокрема Офіс президента, заявила що не має відношення до цієї "бавовни".

Зі свого боку військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що це могла бути чергова провокація Кремля. Таким чином Путін хоче знайти "легальну" причину для виправдання своїх злочинів та подальших ударів по Україні. 

Вас також можуть зацікавити новини: