Реджеп Таїп Ердоган і Володимир Путін / REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган має намір зустрітися з Володимиром Путіним у Росії наступного тижня. Як пише Bloomberg з посиланням на двох турецьких чиновників, мета зустрічі - обговорення відновлення так званої "зернової угоди".

За словами джерел, Ердоган може поїхати до Росії 8 вересня перед самітом "Великої двадцятки" (G20) в Індії.

Повідомляється, що президент Туреччини виступає за відновлення "зернової угоди", яка дозволяла Україні експортувати зерно через Чорне море і яку зірвала Росія. З тих пір світові ціни на пшеницю стали нестабільними.

Відео дня

В адміністрації Туреччини відмовилися від коментарів з приводу майбутньої зустрічі.

Оновлено. Інформацію про те, що Ердоган має намір відвідати Росію та зустрітися з Путіним наступного тижня, підтвердив представник правлячої Партії справедливості та розвитку Туреччини Омер Челік, повідомляє Daily Sabah. Повідомляється, що ця зустріч може означати прогрес у відновленні "зернової угоди".

Зустріч Ердогана і Путіна - що повідомлялося раніше

Нагадаємо, днями президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що розраховує зустрітися з Путіним "віч-на-віч" у вересні.

"У вересні пройде зустріч "Великої двадцятки" в Індії і Генеральна Асамблея ООН в США. Якщо ми знайдемо можливість у цій завантаженій обстановці, ми зустрінемося і поговоримо з Путіним віч-на-віч", - сказав він.

Пізніше ЗМІ писали, що цей візит дуже важливий для продовження "зернової угоди". Зазначається, що Анкара проти нового альтернативного маршруту для "зернового коридору" без участі Москви.

Вас також можуть зацікавити новини: