/ Колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот з відео

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розраховує зустрітися з главою РФ Володимиром Путіним "віч-на-віч у вересні. Як повідомляє газета Türkiye, про це він сказав на прес-конференції за підсумками візиту до Угорщини.

"У вересні пройде зустріч "Великої двадцятки" в Індії і Генеральна Асамблея ООН в США. Якщо ми знайдемо можливість в цій завантаженій обстановці, ми зустрінемося і поговоримо з Путіним віч-на-віч", - цитує слова Ердогана газета Türkiye.

Також Ердоган заявив, що продовжує прагнути до організації мирних переговорів між Росією і Україною.

Відео дня

"Ми прагнемо до цього, в цьому наша надія. Іншими словами, ми говорили про приїзд Зеленського, про наші зустрічі з ним, а також про наші зустрічі на саміті лідерів НАТО. Я сподіваюся, що ми доб'ємося результатів, якщо два лідери позитивно сприймуть наше посередництво", зазначив Ердоган.

Зустріч Путіна і Ердогана - що відомо

У липні Реджеп Ердоган зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який приїхав до Туреччини, і заявив, що наполягає на продовженні дії зернової угоди. Тоді ж Ердоган заявив, що в серпні очікує приїзду Путіна. 

16 серпня в російських тг-каналах з'явилася інформація, що російський диктатор Путін і президент Туреччини Ердоган можуть зустрітися в останній день серпня. У той же час, за повідомленням ТАСС, прес-служба адміністрації Ердогана відзначала, що турецька сторона поки не має конкретної інформації про можливу зустріч лідера Туреччини з диктатором РФ 31 серпня. 

Вас також можуть зацікавити новини: