Стан Фіцо стабілізували / фото consilium.europa.eu

Словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо досі у тяжкому стані і є ризиком ускладнень, але його стан стабілізувався.

"Ми ще не перемогли, і це важливо", - сказав віце-прем'єр Роберт Калиняк, розповідаючи про стан Фіцо біля лікарні міста Банку Бистриця, де лікують політика, передає Reuters. Він зазначив, що медикам "вдається поступово наближатися до позитивного прогнозу".

"У перші години прогноз був дуже поганий, ви знаєте, що постріли в живіт здебільшого смертельні, але лікарям вдалося перемогти загрозу та стабілізувати стан", - деталізував Калиняк.

Відео дня

При цьому чиновник додав, що Фіцо, як і раніше, стикається з "великим ризиком" ускладнень. "Реакція організму на вогнепальне поранення завжди дуже серйозна і становить ризик ускладнень, які продовжуються протягом 4-5 днів, тобто сьогодні і завтра", - наголосив віце-прем'єр.

Нагадаємо, раніше сьогодні словацькі лікарі провели ще одну операцію, яка, за словами міністра охорони здоров'я країни Зузани Долінкової, тривала дві години і посприяла "позитивному прогнозу для здоров'я" Фіцо.

Напад на Фіцо: деталі

15 травня словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо дістав важкі поранення на зустрічі з виборцями в місті Гандлова. Того дня 71-річний чоловік кілька разів вистрілив у нього з пістолета з близької відстані. Сьогодні підозрюваного взяли під варту після висунення йому звинувачення у замаху на вбивство.

Словацькі політики назвали стан Фіцо як "критичний" і "дуже серйозний". Однак нині вони налаштовані більш оптимістично. Зокрема, 16 травня міністр Томаш Тараба сказав, що Фіцо більше не перебуває у стані, що загрожує його життю. "На щастя, наскільки мені відомо, операція пройшла добре і я думаю, що в  підсумку він виживе ... Він не перебуває в ситуації, що загрожує його життю наразі", - сказав тоді він.

При цьому залишається незрозумілим, коли прем'єр зможе повернутися до виконання обов'язків.

Вас також можуть зацікавити новини: