Лі Шанфу візьме участь у XI Московській конференції з міжнародної безпеки / фото ua.depositphotos.com

Глава Міноборони Китай Лі Шанфу починає "турне" по Росії та Білорусі в рамках підтримки "стратегічної" комунікації з партнерами КНР з 14 по 19 серпня.

Про це заявило підконтрольне компартії КНР видання Global Times. Відзначається, що Лі Шанфу прийняв відповідне запрошення з боку глави Міноборони РФ Сергія Шойгу і глави оборонного міністерства Білорусі Віктора Хреніна.

В рамках поїздки Шанфу візьме участь в XI Московської конференції з міжнародної безпеки. Відкриття заходу анонсувалося на вівторок, 15 серпня, йдеться на сайті конференції.

Відео дня

Також Global Times цитує слова спікера МЗС КНР Ван Веньбіна. Він заявляв, що лідер Китаю Сі Цзіньпін завжди підтримував "стратегічне спілкування" з Путіним за багатьма напрямками: "Зачіпаючи важливі і всеосяжні теми", - йдеться в повідомленні.

Китай продовжує співпрацювати з РФ після переговорів у Джидді

Нагадаємо, 5-6 серпня 2023 року Саудівська Аравія організувала переговорний майданчик у Джидді для обговорення війни в Україні. У заході брали участь близько 40 країн, включно з Китаєм, який негласно є союзником РФ, хоча офіційно говорить про "нейтральну" позицію.

12 серпня CNN відзначило, попри участь у переговорах про Україну, Пекін продовжує комунікацію з Росією. Зазначалося, що на наступний день після "Джидди" головний дипломат Китаю Ван І провів телефонну розмову з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим: в рамках бесіди він нагадав, що Китай залишається "неупередженим" в питанні "конфлікту" між Україною і РФ.  

Вас також можуть зацікавити новини: