Путін таки отримує військову допомогу від Сі / фото REUTERS

Китай поставляє в Росію техніку та спорядження подвійного призначення для використання у війні проти України. Про це заявив радник президента Франції із зовнішньої політики Еммануель Бонн у коментарі CNN.

"Так, є ознаки того, що вони роблять те, чого ми воліли б, щоб вони не робили. Ну ... військове обладнання... наскільки нам відомо, поставляються в Росію величезні військові потужності", - відповів французький політик на пряме запитання про китайську військову допомогу Росії для війни проти України.

Пізніше французькі чиновники уточнили в коментарі CNN, що Бонн мав на увазі технології подвійного використання та нелетальну допомогу, таку як шоломи та бронежилети.

Відео дня

"Найбільше нам потрібно утримання Китаю. Нам потрібно, щоб вони зрозуміли, що Україна — це конфлікт глобального масштабу і що ми не можемо запропонувати Україні програти з принципових причин, але також і з причин дуже оперативних. І на карту для нас в Україні поставлено набагато більше, ніж, знаєте, суверенітет України. Це багато в чому про стабільність у світі", – сказав Бонн. 

Позиція Китаю щодо війни в Україні - останні новини

Китай декларує нейтралітет щодо російсько-української війни і запевняє, що не має наміру постачати зброю жодній зі сторін. При цьому на дипломатичному рівні Китай утримується від критики російської агресії і фактично повторює кремлівські наративи.

Однак такий проросійський псевдонейтралітет вже вийшов Китаю боком. Як пише Newsweek, країни Заходу почали ставитися до Пекіна з ще більшою настороженістю. Це вилилося у зміцнення зв'язків між країнами НАТО і країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону – сусідами Китаю.

Вас також можуть зацікавити новини: