Ілон Маск назвав Революцію Гідності "переворотом" / фото УНІАН

Американський бізнесмен і засновник SpaceX Ілон Маск знову розлютив українців. Він назвав Революцію Гідності "переворотом", повторивши російські наративи.

"Ці вибори (президентські вибори в 2010 році – УНІАН), можливо, були сумнівними, але немає ніяких сумнівів в тому, що переворот дійсно був", - написав Маск в Twitter.

Ілон Маск назвав Революцію Гідності 'переворотом' й 'отримав' у відповідь

Українці пояснили мільярдерові, що ніякого перевороту не було. Громадяни України змогли домогтися відсторонення Віктора Януковича, який як президент зрадив інтереси країни, а потім і зовсім втік до Російської Федерації.

Відео дня

"Росія змогла поставити свою маріонетку на чолі України. Янукович був ворогом народу і України й крок за кроком вів нашу країну в прірву. Український народ об'єднався, щоб позбутися цього злочинця. У цьому суть того, що сталося", - пояснив один з користувачів соцмережі.

Ілон Маск назвав Революцію Гідності 'переворотом' й 'отримав' у відповідь

Американському бізнесменові відповів радник глави Офісу президента Михайло Подоляк. Він зазначив, що в Україні не було переворотів, але завжди були вільні люди.

"Вільні суспільства впливають на держави через діалог/вибори. Поневолені суспільства виходять на вулиці, щоб позбутися репресивних держав. Це база Свободи, Ілон Маск. В Україні ніколи не було переворотів, але завжди були вільні люди. Перестаньте читати російські газети", - написав політик у Twitter.

Скандальні заяви Ілона Маска про Україну - що відомо

Ілон Маск з улюбленця українців перетворився на посміховисько після скандальних заяв про Україну. На початку вересня 2022 року мільярдер опублікував у Twitter "мирний план", який нібито повинен допомогти закінчити війну в Україні.

Крім того, він заявив, що налаштований проукраїнськи, але вважає недоречними кроки щодо звільнення Україною Криму, який Росія анексувала в 2014 році.

Вас також можуть зацікавити новини: