Італія не виключає, що Сі Цзіньпін зможе "примирити" РФ та Україну

Глава Міноборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що сторони повинні сісти за стіл переговорів.

Глава Міноборони Італії Гвідо Крозетто не виключив, що Китай може стати саме тією країною-посередником, яка зможе змусити Україну та РФ домовитися про закінчення війни за спільним столом переговорів.

Про це чиновник заявив в інтерв'ю La Stampa, заявивши, що ЄС і весь світ повинні насамперед гарантувати Україні право захищатися від РФ. Але, разом з тим, щодня потрібно думати про те, як посадити сторони за стіл переговорів.

"Тому що зараз єдине, що ми можемо зробити, це не закінчити війну, а зупинити конфлікт і спробувати посадити за один стіл двох співрозмовників, які не розмовляють один з одним і не мають нічого спільного", - вважає Крозетто.

При цьому він заявив, що Європа повинна знайти своїх "пожежників", які могли б допомогти встановити мир. Крозетто зазначив, що наразі ООН не в змозі виконати цю функцію. Для цього потрібен "інший співрозмовник". 

"Чи може це бути Китай? Він повинен бути співрозмовником за мирним столом. Це одне з питань, яке ми повинні задати собі в Італії та Європі", - додав Крозетто.

Глава Міноборони Італії резюмував, що світогляд лідера РФ Володимира Путіна і Заходу з приводу війни відрізняється: Путін живе в умовах, коли для нього не мають значення втрати солдатів на фронті і час, який може тривати ця війна. Але для Європи, це важливо.

"Для Заходу актуальним фактором є час, жертви і громадська думка. Стикаються два абсолютно різних світи", - акцентував Крозетто.

Китай намагається стати посередником між Україною та РФ

Нагадаємо, що глава КНР Сі Цзіньпін проявив амбіції стати, за прикладом Туреччини, новим посередником для завершення війни між РФ і Україною. При цьому Захід зазначає, що таким чином країна веде подвійну гру: з одного боку говорить про важливість миру, а з іншого, підіграє своєму геополітичному союзнику Росії.

7 березня глава МЗС КНР Ван І вперше сказав, що держава готова взяти на себе роль "посередника" для того, щоб домогтися консенсусу в мирних переговорах між Україною і РФ. 

Наприкінці березня Ван І закликав ЄС підтримати "план миру", який країна "презентувала" до річниці війни між Україною та РФ 24 лютого 2023 року

Вас також можуть зацікавити новини: