Російська економіка котиться на дно / фото REUTERS

Російська економіка точно зазнає колапсу через війну в Україні. Як заявив президент Асоціації українських банків Андрій Дубас в ефірі "Еспресо", Росія з усіх сил намагається триматися на плаву.

"Все, що залишилось РФ – змушувати свої банки купувати державні цінні папери, бо їм ззовні ніхто не дає у борг. Кошти банків та клієнтів перейдуть у користування державою. Це поганий сигнал для громадян РФ і хороший сигнал для нас", - відзначив експерт.

Дубас зауважив, що краху потрібно чекати недовго. Санкції Заходу з кожним днем все більше і більше б’ють по економічному сектору агресора.

Відео дня

"Колапс російської економіки невідворотній. Важко прогнозувати, до чого це може призвести з політичної точки зору. Те, що в них економічний колапс не за горами - це однозначно. Всі санкції та дії, щоб зменшити можливість Росії воювати сьогодні вступають в реальність і лавиною накочуються на російський бюджет, економіку, рубль та доходи", - сказав він.

Російська економіка страждає через війну

Економіка країни-агресора почала зазнавати великих втрат від початку повномасштабного вторгнення через західні санкції. Безліч бізнесів покинули російський ринок і досі продовжують виходити з нього.

На початку березня 2023-го року глава ГУР Кирило Буданов заявив, що Росія вже влітку не зможе покривати витрати на агресивну війну проти України. У РФ є ще час до кінця весни, щоб досягти успіхів на полі бою.

Дослідники KSE Institute відзначали, що Кремль більше не здатний стримувати ефект спецій. Ліміт стійкості до обмежень вичерпаний.

Вас також можуть зацікавити новини: