Міноборони Німеччини придумало "оригінальний" пароль для захисту коментаря Пісторіуса / фото ua.depositphotos.com, скріншот із фото BILD

Міноборони ФРН "захистило" коментар про прослуховування Росією німецьких офіцерів дуже "оригінальним" паролем - 1234, повідомляє BILD.

Як пише видання, на сайті Міноборони Німеччини регулярно публікуються прес-релізи у вигляді тексту.

"Однак коментар міністра оборони Бориса Пісторіуса про прослуховування Росією розмови німецьких офіцерів опублікували там сьогодні в новому форматі. Пресслужба дала посилання на ресурс NextCloud, де розмістила аудіозапис відповіді міністра журналістам. Файл "захистили" за допомогою пароля, але при цьому написали його прямо під посиланням. Він складається з чотирьох цифр: 1234", - пише видання.

Відео дня

Журналіст BILD називає таке рішення "щонайменше безглуздим" на тлі найбільшого за останні роки скандалу з прослуховуванням телефонних розмов".

"Залишається сподіватися, що 1234 і подібні паролі більше не будуть використовуватися в зоні відповідальності Міноборони", - пише журналіст.

Злиті розмови німецьких офіцерів

Раніше російські ЗМІ поширили запис розмови німецьких військових, під час якої, зокрема, обговорювали можливість ударів ракетами Taurus по Кримському мосту. Згодом канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив справжність "злитої" розмови німецьких офіцерів про Україну, назвавши цей інцидент "великою проблемою".

При цьому, як зазначають західні експерти, у Росії може бути набагато більше перехоплених розмов, зокрема, записи Шольца.

Вас також можуть зацікавити новини: