Проти РФ діють 11 пакетів санкцій / фото ua.depositphotos.com

Глави МЗС країн Центральної Азії заявили про готовність посилити санкції проти Російської Федерації.

Як повідомляється у спільній заяві, перекриття шляхів обходу санкцій проти РФ та посилення економічних обмежень проти країни-агресора обговорили на зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу та країн Центральної Азії у Люксембурзі.

Представники країн ЄС наголосили на важливості запобігання обходу санкцій. Водночас країни Центральної Азії погодилися продовжувати співпрацю у цьому напрямку.

Відео дня

ЄС проінформував учасників зустрічі про 11 пакетів санкцій проти Росії та наголосив на важливості орієнтованого на результат діалогу та співпраці в контексті режимів обмежень Євросоюзу.

"ЄС наголосив на важливості запобігання обходу санкцій, і учасники погодилися продовжувати свою співпрацю щодо цього", - додається у спільній заяві.

У зустрічі взяли участь міністри закордонних справ країн ЄС, Казахстану, Киргизії, Таджикистану, Туркменії, Узбекистану.

Санкції проти РФ - останні новини

У червні ЄС погодив вже 11-й пакет антиросійських санкцій. До нього увійшли обмеження транзиту через російську територію розширеного списку товарів і технологій, які можуть бути використані у військовому секторі. Також до санкційного списку додали продаж чутливих товарів і технологій подвійного призначення третім країнам, які можуть перепродати їх Москві.

У вересні Рада Європейського Союзу продовжила санкції щодо фізичних та юридичних осіб Росії, які відповідальні за порушення територіальної цілісності України. Обмеження діятимуть наступні шість місяців.

Вас також можуть зацікавити новини: