"Кремль затремтів": екс-розвідник пояснив, чому Путін програв щодо України

РФ від Китаю отримала "удар під дих", зазначив однокурсник російського лідера.

Президент Російської Федерації Володимир Путін програв щодо України після того, як українська держава на фоні нової можливої агресії РФ отримала масову допомогу західних країн, а Росія – загрозу запровадження нових санкцій США.

"Кремль затремтів", розповів однокурсник очільника Росії по інституту КДБ та колишній радянський розвідник Юрій Швець в ефірі каналу "Україна 24".

"Зважаючи на все, Путін програв. В останні кілька днів, коли почалися масові постачання ракет та іншої техніки до України, коли почалося оточення країнами НАТО західного флангу РФ, навчання в Середземному морі, в районі Північної Атлантики, намічаються навчання в Арктиці, перекидання новітніх винищувачів F-35 на східний фланг НАТО... все це, певне, справило враження", – заявив експерт.

За його словами, також на владу РФ вплинула загроза нових американських санкцій.

Читайте такожЕксперт сказав, чи загрожують Україні ракетні удари з боку Росії"Все це привело до того, що Кремль затремтів. Десь два-три дні тому з Кремля через його підконтрольні ЗМІ та пропагандистів чується жалібне скиглення", – сказав Швець.

Швець зазначив, що Росія також отримала "удар під дих" від Китаю.

"…25 січня Сі Цзіньпін (лідер Китаю – Ред.) провів відеоконференцію з лідерами країн Середньої Азії... Росію туди навіть не покликали. Сенс цієї конференції полягав у тому, що Китай бере ці країни собі під крильце – і Росія там ні до чого…", – пояснив колишній розвідник.

Однокурсник Путіна вважає, що таким чином РФ отримала удар з двох боків – із західного та південно-східного. 

Раніше дипломат, експерт-міжнародник Руслан Осипенко поділився думкою, що Володимир Путін стосовно української держави зробив ставку не на воєнну силу, а на політичне рішення.

Агресія Росії проти України – коротко про те, що треба знати

Навесні 2014 року російська влада незаконно анексувала український Крим. Потім Росія підтримала бойовиків, які захопили частину Донбасу й створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР". На частину сходу України також вдерлися війська РФ.

Російська сторона стверджує, що на Донбас не вдиралася, а захоплення Криму називає поверненням півострова у "рідну гавань".

Низка західних країн покарали Росію за агресію проти України санкціями.

Восени минулого року РФ загострила ситуацію на кордоні з Україною – перекинула багато військових та техніки, з'явилася загроза широкомасштабного вторгнення.

Наприкінці січня поточного року секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов сказав, що широкомасштабний наступ РФ на Україну фізично неможливий.

Спікер Білого дому Джен Псакі сказала, що влада США підготувала список людей з оточення Володимира Путіна, проти яких можуть запровадити економічні санкції у разі наступу Росії на Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: