Володимир Путін стосовно України зробив ставку не на воєнну силу, вважає дипломат / фото REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін стосовно України зробив ставку не на воєнну силу, а на політичне рішення.

Очільник РФ побачив, що українська армія укріплена й почала отримувати зброю, яка може зупинити наступ російської армії, сказав дипломат, експерт-міжнародник Руслан Осипенко в ефірі каналу "Україна 24".

Співбесідник заявив, що лідер Росії "зробив ставку не на воєнну силу, де він через поразку може втратити владу".

Відео дня

"Другий момент – єдність Заходу щодо суверенітету та незалежності України. Її визнають незалежною державою…", – сказав експерт.

Дипломат додав, що президент РФ вважає Україну втраченою власною територією чи "бунтівною провінцією".

Читайте такожЕксперт сказав, чи загрожують Україні ракетні удари з боку РосіїРаніше Руслан Осипенко попереджав, що українській державі загрожує комбіноване вторгнення Росії – країна-агресор буде розхитувати внутрішньополітичну ситуацію, піде на загострення на частині Донбасу й розхитування обстановки із незаконно анексованого Криму.

Агресія РФ проти України – коротка довідка УНІАН

Влада Росії навесні 2014 року вирішила захопити український Крим. Пізніше РФ підтримала бойовиків, які захопили частину Донецької та Луганської областей та створили так звані "ДНР" та "ЛНР". Також російські війська вдерлись на частину Донбасу.

Восени 2021 року російська сторона пішла на загострення ситуації на кордоні України – перекинула багато військових та техніки, з'явилася загроза нового вторгнення.

Наприкінці січня 2022-го секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що повномасштабний наступ Росії на українську територію фізично неможливий.

Вас також можуть зацікавити новини: