800 осіб не отримали права на перебування в Латвії / фото ua.depositphotos.com

Близько 800 росіян влада Латвії планує депортувати. Списки тих, хто не має права на перебування в країні, вже передали прикордонній службі.

"На даний момент 800 осіб не отримали права на перебування в Латвії. Вони не подали заяви ні на постійне, ні на тимчасове проживання... Ми передали інформацію про цих осіб Державній прикордонній службі для подальшої перевірки", - цитує представника управління Мадару Пуке видання Суспільне.

За її словами, коли з'ясується, чи перебувають ці люди в Латвії, то будуть видані повідомлення про виїзд на 30 днів. При цьому вона нагадала, що росіяни, які не склали іспит з латиської мови, могли подати заяву на тимчасову посвідку на проживання на два роки, після чого вони мають повторно скласти іспит інакше їх депортують.

Відео дня

Варто зазначити, що Конституційний суд Латвії визнав законною вимогу скласти іспит з латиської мови для росіян, які мали посвідку на постійне проживання.

Росіяни в Латвії - останні новини

Восени 2022 року Латвія ввела обмеження на в'їзд для громадян РФ і обмежила видачу віз. У січні Управління з питань громадянства та міграції Латвії в січні заявило, що депортацію депортували 1 167 громадянам РФ, 7 89 з яких старше 60 років.

Станом на 8 березня, повідомлення про необхідність покинути країну отримали шість росіян, двоє з яких виїхали з країни.

Вас також можуть зацікавити новини: