Лавров допустив, що Росія на якийсь час "самоізолюється" від Євросоюзу / фото REUTERS

Росія буде змушена припинити спілкування з лідерами Євросоюзу.

Про це заявив у вівторок глава МЗС РФ Сергій Лавров, виступаючи на дискусійному майданчику "Валдай", передає «Интерфакс».

"Ті люди, які відповідають за зовнішню політику на Заході і не розуміють необхідності взаємоповажної розмови, напевно, ми повинні на якийсь час просто перестати з ними спілкуватися, тим більше, що (глава Єврокомісії - ред.) Урсула фон дер Ляйен заявляє, що з нинішньою російською владою геополітичного партнерства не виходить", – сказав він.

Відео дня

"Так тому і бути, якщо вони цього хочуть", - додав Лавров.

Коментуючи отруєння російського опозиціонера Олексія Навального смертельною отрутою "Новачок", Лавров зазначив, що ЄС і Німеччина нібито не виконують свої міжнародно-правові зобов'язання в цій історії.

Читайте такожБоррель поговорив з Лавровим: попередив про санкції проти Лукашенка та "отруювачів" Навального

Отруєння Олексія Навального: що сталося з російським опозиціонером

  • 20 серпня Навальний повертався до Москви з Томська, під час польоту йому стало погано, літак екстрено сів в Омську. Навального госпіталізували. Через два дні його евакуювали з Омська до німецької клініки Charite.
  • 4 вересня стало відомо, що експерти Мюнхенського інституту фармакології і токсикології Збройних сил ФРН знайшли сліди отруйної речовини з групи «Новачок» у крові, сечі і на шкірі Навального. Факт отруєння політика «Новачком» також підтвердили інші експерти.
  • 10 вересня Навальний вийшов з коми.
  • 23 вересня його виписали з клініки Charite. 25 вересня прес-секретар опозиціонера Кіра Ярмиш заявила, що Навальний залишиться у Німеччині до кінця курсу реабілітації.
  • 1 жовтня інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel Навальний заявив, що за спробою його отруєння «Новачком» стоїть особисто президент РФ Володимир Путін. Опозиціонер також повідомив, що має намір повернутися в Росію.
  • Російські правоохоронні органи відмовляються відкривати справу за фактом отруєння Навального.