Ліквідація пропагандиста татарського - РФ звинуватила Україну й Фонд Навального / фото з соцмереж

Російська Федерація звинуватила у ліквідації пропагандиста Владлена Татарського Україну, заявивши, що це був навмисний теракт з боку Києва. 

Відповідний "вердикт" виніс Національний антитерористичний комітет Росії. Там зазначити, що вбивство Татарського "спланували" українські спецслужби у співпраці з особами, пов'язаними з Фондом боротьби з корупцією Навального. 

"Терористичний акт щодо відомого журналіста Владлена татарського, був спланований спецслужбами України із залученням агентури з числа осіб, які співпрацюють з так званим Фондом боротьби з корупцією Навального, активною прихильницею якого є затримана Трепова", - заявили там. 

Відео дня

Зі свого боку чоловік Трепової (член Лібертаріанської партії Росії (ЛПР) Дмитро Рилов) в коментарі пропагандистським ЗМІ заявив, що непричетний до підриву воєнкора. 

Відзначається, що він вже довгий час перебуває закордоном й про діяльність своєї дружини Дар'ї нічого не знає. 

"Член ЛПР Дмитро Рилов вже тривалий час перебуває за кордоном і, за його словами, не має ніякого відношення до передбачуваних дій Дар'ї й не був обізнаний про них", - йдеться в повідомленні.

Ліквідації воєнкора татарського "шиють" Треповій

Нагадаємо, що 2 квітня в одному з барів Санкт-Петербурга прогримів вибух. Подія трапилася під час творчого вечора місцевого пропагандиста Владлена Татарського, який відомий своєю риторикою про вбивство українців. 

За версією РФ, вибух стався через статуетку, в яку підклали бомбу. Повідомляється, що бюст Татарському подарувала Дар'я Трепова. Вже сьогодні співробітники СК РФ взяли її під арешт й провели обшуки в її квартирі. Сама Дар'я каже, що її підставили, і що вона не причетна до інциденту.

Пізніше російські правоохоронці також натякнули, що не виключають версії про те, що Трепову хтось використав для зачистки воєнкора. 

Вас також можуть зацікавити новини: