Лукашенко відвідав російські війська в Білорусі / скриншот

Диктатор Олександр Лукашенко відвідав російські війська, які розміщені в Білорусі. Він вислухав доповідь про бойове злагодження спільного угруповання військ РФ і РБ.

Як повідомило державне білоруське агентство БЕЛТА, самопроголошений лідер приїхав на 230-й загальновійськовий полігон Обуз-Лесновський. Саме тут розташовуються російські військовослужбовці з регіонального угруповання двох країн. Лукашенко вислухав від російських окупантів доповідь про бойове злагодження частин і з'єднань двох держав.

Представник рашистів розповів про спільні тренування солдатів РФ і РБ. Навчання провели підрозділи ППО, мотострілецькі, танкові та спеціальні війська.

Відео дня

"На даному етапі підрозділи Збройних Сил Російської Федерації готові до виконання завдань за призначенням", — заявив офіцер РФ.

Лукашенко на це відповів, що вони "роблять спільну справу". Диктатор також оглянув розташування військовослужбовців ЗС РФ, поспілкувався з солдатами і офіцерами.

Російські війська в Білорусі: остання інформація

На території РБ розташовується авіація РФ, зокрема, ДРЛО А-50У і МіГ-31К з ракетами типу "Кинджал" на борту. Їх злети постійно супроводжуються оголошенням повітряної тривоги по всій Україні.

У п'ятницю, 6 січня, Росія перекинула в Білорусь новий ешелон з 50 одиниць військової техніки. Він включає вантажівки, бензовози та зенітні установки. На техніці помічено символ Z, який використовується окупантами з моменту повномасштабного вторгнення в Україну.

Вас также могут заинтересовать новости: