До Білорусі привезли Російські бронетранспортери / фото Міноборони РФ

В Білорусь 5 січня прибула чергова партія нових БТР-82A. Крім БТР-82А, з РФ прибули БТР-80к (командирський варіант БТР-80, зі збереженням озброєння і додатковим зв'язковим і штабним обладнанням), броньовані медичні (БММ) і ремонтно-евакуаційні машини (БРЕМ-К) на базі БТР-80.

Як повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн" в Telegram, ешелон з 34 одиницями техніки (що відповідає батальйонному комплекту) вдень 5 січня прямував у бік Бреста. Це дозволяє припустити, що нові БТР-82А надійдуть на озброєння 38 десантно-штурмової бригади.

"Варто відзначити, що на озброєння одного з батальйонів 38 одшбр тільки в 2019 році надійшли БТР-70мб1 (білоруська модернізація БТР-70). Також у бригаді експлуатуються БТР-80. Пізніше інформацію про передачу техніки підтвердило і МО РБ: БТР-82А повинні замінити в 38 одшбр БТР-80", - сказано в повідомленні.

Відео дня
Карта "Беларускі Гаюн"

Посилення угруповання військ у Білорусі: подробиці

РФ і Білорусь регулярно проводять спільні військові навчання. А вже більше року російські війська безперервно перебувають на білоруській території. Станом на 28 грудня 2022 року в Білорусі перебувати понад 10 тисяч російських солдатів. При цьому в Білорусі почали переводити армію на "воєнний час" в рамках чинного в країні плану раптових перевірок боєготовності. Міністерство оборони Білорусі анонсувало проведення спільних з Росією льотно-тактичних авіаційних навчань.

24 грудня 2022 року в Державній прикордонній службі України підкреслили, що ситуація на кордоні з Білоруссю зараз контрольована. Українські захисники не фіксують переміщення техніки або військ по той бік.