Лукашенко заявив, що "не лягав" під Путіна / фото REUTERS

Олександр Лукашенко заявив, що "не лягав" під Путіна, намагаючись виправдатися за значний вплив на нього кремлівського диктатора.

"Мені сигнали надходять, Ось ти там під Путіна ліг. Ніхто ні під кого не лягав. Є нам під кого лягати. Ми ще не зовсім...", - заявив він під час послання до білорусів і парламенту у п'ятницю, 31 березня,

При цьому він зазначив, що Білорусь добровільно надала свої полігони для армії РФ: "Не потрібно паритися, що Росія тут щось захопила".

Відео дня

"Росії не до цього, їй є чим займатися. Тому не треба лякати людей, що Путін захопив Білорусь. Я керую цими військами, які перебувають на території Білорусі... Це я їх привіз сюди, щоб навчити, підготувати, оснастити та разом навчити працювати, якщо, не дай Бог, доведеться це робити", - додав він.

При цьому Лукашенко також заявив, його хтось підштовхує "воювати проти Путіна, проти Росії": "Мерзенні ви люди. Ви не розумієте нашого менталітету, ті хто при владі в Україні, тому страждає і український народ, і нам несолодко".

Послання Лукашенка 31 березня - актуальне

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 31 березня Олександр Лукашенко звернеться зі щорічним посланням до білорусів і до парламенту Білорусі.

Під час послання Лукашенко сказав, що може домовитися з Путіним про розміщення в країні стратегічної ядерної зброї.

Також Лукашенко заявив, що Путін завдасть ядерного удару по Україні, якщо Росії загрожуватиме розпад.