Лукашенко звернеться з посланням / REUTERS

Днями, 31 березня, Олександр Лукашенко звернеться зі щорічним посланням до білорусів та парламенту Білорусі.

Голова адміністрації Лукашенка ігор Сергієнко заявив, що захід буде знаковим, фундаментальним, а саме послання - "яскравим, цікавим, гострим і актуальним", передає БелТА.

Сергієнко також анонсував, що у своєму виступі Лукашенко визначить "найближчу стратегію розвитку Білорусі в умовах динамічно мінливої геополітичної обстановки": "Хотів би відзначити, що президент продовжує роботу над посланням. Ситуація динамічно змінюється, практично щодня, і даний документ вимагає актуалізації".

Відео дня

За словами Сергієнка, захід пройде "в урочистій обстановці" у Палаці Республіки. Планується, що участь у ньому візьмуть понад 2,5 тисячі осіб, в основному - держслужбовці та чиновники.

"Ми розуміємо, що послання - це перш за все звернення до білоруського народу, але, природно, аудиторія буде значно ширше. Це ще одна можливість для глави держави донести державну позицію нашої країни до народів тих країн, комунікації з якими у силу певних обставин і загострення міжнародної обстановки, певного геополітичного протистояння дещо втрачені", - заявив Сергієнко.

Путін передасть Білорусі ядерну зброю - що повідомлялося

Як писав УНІАН, 25 березня кремлівський диктатор Володимир Путін заявив, що збирається розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі.

На думку історика Юрія Фельштинського, Путін планує завдати ядерного удару по Литві та Польщі, саме для цього він збирається перекинути ядерну зброю в Білорусь, а не для погроз Заходу.