Сам Лукашенко очевидну співпрацю з Путіним заперечує / getty images

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко стверджує, що Путін завдасть ядерного удару по Україні, якщо Росії загрожуватиме розпад.

У своєму зверненні 31 березня Лукашенко заявив, що обидві сторони, в тому числі Росія, "розуміють, що домагатися перемоги не можна".

Водночас поплічник Путіна пригрозив Україні та західним партнерам ядерним ударом у разі програшу ЗС РФ на полі бою: "Українці вважають, що вони переможуть? Це дурниці. Не можна перемогти ядерну державу. Якщо російське керівництво зрозуміє, що ситуація загрожує розпадом Росії, буде застосовано найстрашнішу зброю".

Лукашенко додав, що отримав "інсайдерську інформацію" про нібито між військовими ЗСУ та ЗС РФ без попередніх умов. "Командири бригад починають домовлятися. Доходить до того, що вони повідомляють росіянам, що ось в цьому квадраті завтра буде завдано удару", - сказав Лукашенко.

У цьому ж виступі Лукашенко знову звинуватив Польщу у підготовці нападу на Білорусь: "Вони готуються вторгнутися на територію Білорусі для знищення нашої країни. Роблять з наших втікачів бойовиків, а по простому - бандитів, яких не шкода. Їм їх не шкода. Ми теж маємо цю інформацію".

Білорусь підтримує агресію Путіна - що відомо

Лукашенко віддав усі військові об'єкти Білорусі у користування російських сил. Саме з території республіки у перші дні повномасштабного вторгнення рухались колони танків окупантів.

Наразі РФ використовує Білорусь як "хаб" з перекидання зброї й техніки на схід України та полігон для навчання мобілізованих. Так само активна російська авіація у білоруському небі, яка регулярно збирає розвіддані для майбутніх ударів по Україні.

Сам Лукашенко очевидну співпрацю з Путіним заперечує, однак проти Білорусі теж запроваджені санкції як проти агресорки.

Вас також можуть зацікавити новини: