Литовці зібрали гроші на третій морський дрон для ЗСУ

Його назвуть Peace Дец.

Громадяни Литви зібрали гроші вже на третій морський безпілотник для Збройних сил України.

Про це повідомив литовський журналіст та організатор збору Андрюс Тапінас у микроблозі Twitter. Їм вдалося зібрати 750 тисяч доларів.

"Литовці це зробили! Ми завершили збір коштів і за $750 000 купимо для України 3 морські безпілотники. І ми назвали їх з гордістю за мир - Peace Дец, Peace Да і Peace Дюк. Російський чорноморський флот - бійся. Безпілотники PEACE прилетять непомітно", - додав Тапінас.

Як литовці допомогають Україні

Нагадаємо, що у травні Тапінас розпочав збір на "Байрактари" для української армії. Тоді громадяни країни за 3,5 дні зібрали 5 мільйонів євро.

Загалом вдалося зібрати 6 мільйонів євро, його назвали "яструб".

Нещодавно президент України Володимир Зеленський анонсував збір грошейк на морські дрони для протидії російській агресії в українській акваторії.

Після цього литовці знову почали збирати гроші, щоб допомогти українській армії отримати їх. Безпілотники назвали  "PEACE Дец", "Yes to peace" ("PEACE Да"), а другий - "Duke of Peace" ("PEACE Дюк").

Як відомо, раніше Литва пообіцяла передати Україні боєприпаси для 155 мм артилерії та виконати контракт з виробниками зимового одягу для українських військових.

Вас також можуть зацікавити новини: