Новина про смерть Навального - підтвердження того, що Путін є брутальною особою, заявила Камала Гарріс / колаж УНІАН, скріншот, фото REUTERS

Віце-президентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс зазначила, що новина про смерть російського опозиційного політика Олексія Навального - це підтвердження того, що президент Росії Володимир Путін є "брутальною особою". Таку думку вона висловила під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським.

"Вчора ми почули новину про те, що помер Олексій Навальний. Я зустрілася з його дружиною Юлією. Я висловила свою огиду щодо цього", - розповіла Гарріс.

Вона додала, що Навальний "виступав проти корупції та автократії, він виступав за правду".

Відео дня

"Новина про його смерть - це підтвердження того, що Путін є брутальною особою. І саме тому нам необхідно продовжувати підтримувати Україну. Україна бореться героїчно проти цієї брутальності", - сказала віце-президентка США.

Навальний - що відомо про смерть

Як повідомляв УНІАН, 16 лютого стало відомо, що Навальний помер у російській колонії. Як повідомили у російські Федеральній службі виконання покарань, політику раптово стало погано після прогулянки. Медики не змогли його реанімувати.

Згодом прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков звинуватив Захід у "шалених заявах" щодо смерті Навального. За його словами, жодних доказів проти Росії щодо смерті політика немає.

Reuters із посиланням на співробітника моргу російського міста Салехард повідомило, що тіла Навального у цьому морзі немає.

Так, його тіло не прибуло до єдиного моргу в Салехарді, місті неподалік тюремної колонії, де помер політик.

Водночас його прес-секретар Кіра Ярмиш підтвердила виданню, що Навальний мертвий, посилаючись на офіційне повідомлення, надіслане матері Навального Людмилі, і вимагала негайно передати його тіло родині.

За словами Ярмиш, іншому адвокату Навального, який приїхав до Салехарда, повідомили, що "причину смерті Олексія не встановлено, було взято повторну гістологічну експертизу".

Вас також можуть зацікавити новини: