У Німеччині пообіцяли, що Європа вже не буде шокована, якщо переможе Трамп

Глава німецького МЗС Анналена Бербок розповіла, що за часів президентства Трамп "вчинив деякі дії, які нас більш ніж дратували".

Євросоюз буде краще підготовлений, якщо Дональд Трамп повернеться в Білий дім, оскільки в 2016 році після його перемоги на виборах, Європа була в шоковому стані.

Таку заяву зробила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, передає Вloomberg. Вона зазначила, що "в той час навряд чи хто-небудь в Європі міг уявити, що з'явиться президент США, який поставить під сумнів НАТО", яке є "страховкою життя" для європейців.

"Багато речей у минулому були для нас повним шоком", - констатувала міністр.

Вона додала, що Трамп "вчинив деякі дії, які нас більш ніж дратували". У той же час вона зазначила, що "ми не повинні бути наївними" і, що Німеччина буде готова працювати з Трампом, якщо він переможе на президентських виборах в 2024 році.

При цьому, Бербок, яка зараз перебуває з візитом в США, висловила впевненість, що військова підтримка США України продовжиться незалежно від того, кого обируть главою держави.

Сама ж Бербок є активним прихильником поставок Україні західної зброї. Під час недавнього візиту до Києва, вона пообіцяла, що буде всіма методами домагатися надання ЗСУ ракет великої дальності "Таурус".

Трамп і війна в Україні

Політик відомий своєю скандальною позицією щодо війни в Україні. Раніше він заявляв, що якби йому дозволили, він закінчив би війну в Україні за три дні. Також він виступив за скасування військової допомоги Києву і запропонував віддати РФ частину українських територій.

Також зовсім недавно Трамп похвалився, що у нього з російським президентом Володимиром Путіним "дуже хороше взаєморозуміння".

Вас також можуть зацікавити новини: