Кремль використовує російську мафію за кордоном / ua.depositphotos.com

Екс-співробітник КДБ СРСР і Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Жирнов заявив, що влада Російської Федерації використовує у своїх цілях російську мафію, яка перебуває за кордоном.

В ефірі телеканалу FREEДОМ він нагадав, що "Путін виріс із бандитського Петербурга". За словами Жирнова, президент РФ заробив перші статки на незаконному продажі німецької гуманітарної допомоги через державні та приватні магазини.

"А далі те, що відбувалося в Пітері за Путіна, за Собчака – ми це дивилися в серіалі "Бандитський Петербург", тут нічого вигадувати не треба. І ми знаємо, що в оточенні Путіна були "злодії в законі", якісь люди, пов’язані зі злочинним світом", – зазначив екс-агент КДБ.

Відео дня

Водночас експерт додав, що між владою РФ та мафією існує певний симбіоз – вони використовують одне одного.

"Тобто коли такій державній владі потрібно проводити якісь брудні схеми, вони використовують їх. Коли потрібно когось прибирати, вбивати, вони використовують бандитів. Але й відповідно треба бандитам надавати зі свого боку допомогу. Вони можуть організовувати консульську якусь допомогу, допомогу з організації поїздок. А знайти механізми де і як натиснути – це вже залежить від мистецтва шпигуна, розвідника, який працюватиме з цим кримінальним бізнесом", – пояснив він.

Крім того, представників злочинних угруповань використовують для обходу санкцій, накладених проти РФ. Зокрема, вони беруть участь в забезпеченні постачання до Росії напівпровідників, які необхідні країні-агресорці для військових потреб.

"Тому що ці люди, припустимо, мають подвійне громадянство, а іноді навіть просто громадянство тієї країни, відмовившись умовно від російського. Тому як громадяни цієї країни вони можуть здійснювати якісь угоди. На них не поширюються санкції, які поширюються на РФ. Потім питання просто йде як доправити. Грубо кажучи, вони на території країни можуть здійснити, підписати якісь угоди, контракти, як резиденти. Це навіть не є криміналом, а звичайна комерційна діяльність. Криміналом це стає, коли потрібно ці заборонені елементи постачати до країни, куди їх не можна постачати. Але це питання до резентур і посольств", – наголосив Жирнов.

Обхід запродважених проти РФ санкцій

Російська Федерація знайшла способи обходити запроваджені проти неї санкційні обмеження. Західні ЗМІ стверджують, що допомагають Росії в цьому країни колишнього СРСР.

Обхід санкцій мають ускладнити в новому пакеті санкційних обмежень. В 11-му пакеті Європейський Союз може заборонити транзит низки товарів через Росію.

Вас також можуть зацікавити новини: