Екс-"вагнерівці" скоюють злочини / фото t.me/orchestra_w

У Новосибірську (РФ) засуджено колишнього найманця ПВК "Вагнер", який зґвалтував двох дівчаток.

Як повідомляє "Медуза", Новосибірський обласний суд засудив до 17 років колонії суворого режиму учасника війни проти України Сергія Шахматова у справі про "сексуальне насильство" щодо школярок. За даними ресурсу, найманця затримали в травні 2023 року.

"Після того, що сталося, одна з дівчаток розповіла батькам, що її подругу зґвалтували. Ті звернулися в поліцію. Повідомляли, що підозрюваний був у військовій формі з шевроном, на якому був зображений череп", - ідеться в публікації.

Відео дня

Постраждалим на момент зґвалтування було 10 і 12 років.

За даними Baza, зґвалтування сталося через кілька днів після того, як у 42-річного "героя" закінчився контракт. За даними слідства, він зустрів двох дівчаток із 4 і 5 класів, пригрозив підірвати їх гранатою, потім завів за гаражі й поглумився.

Після затримання чоловік дав свідчення і вказав, у яке конкретно місце відвів дітей, заявивши, що був під впливом наркотиків і алкоголю.

За даними новосибірських ЗМІ, зловмисник обіцяв дівчаткам "відрізати голови" і погрожував убивством батьків. Одну з потерпілих фігурант схилив до орального сексу, другу - зґвалтував. До того як потрапити з колонії на війну в Україну, Шахов загалом відсидів 15 років за шахрайство і крадіжки.

Злочини російських військових

Як раніше повідомляв УНІАН, у РФ житель Сунтарського району Якутії, який брав участь у війні проти України, після повернення додому скоїв подвійне вбивство. 35-річний чоловік проломив голову 34-річному товаришеві по чарці ломом, потім вирушив у приватний будинок до своєї 64-річної знайомої і зарубав її сокирою. Жертвою виявилася місцева вчителька Валентина Федорова - переможниця конкурсу "Найкращий учитель Росії", володар гранту президента РФ. За день до вбивства пенсіонерка звернулася до місцевої влади з проханням приструнити "героя", який п'яним вештався вулицями.

До участі в так званій СВО фігурант мотав строк за заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, крадіжки, викрадення автотранспорту, погрозу вбивством, розбій і замах на грабіж. У 2020 році Вілюйський райсуд Якутії визнав його винним у вбивстві жінки - жертву зарізали одразу чотирма ножами.

У грудні в російській школі патріотичний урок "Герой нашого часу" провів вагнерівець, який по-звірячому вбив співмешканця тещі, а потім воював проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: