Росію накрила хвиля злочинів, скоєних солдатами, які повернулися з війни / фото Міноборони РФ

Росіянин, який брав участь у війні проти України, після повернення додому скоїв подвійне вбивство. Однією з його жертв стала літня родичка, переможниця конкурсу "Найкращий учитель Росії".

Як повідомляє телеграм-канал "Говорить НеМосква", 24 лютого в селищі Кутана Сунтарського улусу (району) Якутії сталося подвійне вбивство. За даними слідства, 35-річний чоловік проломив голову 34-річному товаришеві по чарці ломом, потім вирушив у приватний будинок до своєї 64-річної знайомої і зарубав її сокирою, а потім підпалив житло.

Жертвою виявилася місцева вчителька Валентина Федорова - переможниця конкурсу "Найкращий учитель Росії", володар гранту президента РФ. За даними слідства, Федорова була вбита "на ґрунті старих образ сокирою по голові".

Відео дня

Як зазначає ресурс, інших подробиць слідство не наводить, але місцеве видання Sakhaday пише, що підозрюваний раніше був судимий за вбивство, а 2023 року "вирушив на службу, і потім повернувся в рідне село Кутана".

"НеМосква" дізналася, що підозрюваного звати Віктор Саввінов, і з'ясувала - повний тезка підозрюваного в подвійному вбивстві (ймовірно, це і є фігурант) був неодноразово судимий. Зокрема, з 2010 року він "мотав строк" за заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, крадіжки, викрадення автотранспорту, погрозу вбивством, розбій і замах на грабіж. У 2020 році Вілюйський райсуд Якутії визнав його винним у вбивстві жінки: Саввінов розпивав із нею спиртне, а потім побив і зарізав одразу чотирма ножами.

"Саввінов отримав за сукупністю 11 років колонії суворого режиму. Але в ув'язненні завербувався на "спецоперацію". Після служби він повернувся до рідного села Кутана, але батько не пустив його до хати, тоді чоловік став жити за 9 км від села", - ідеться в повідомленні.

За словами очевидиці - доньки чергової жертви "героя" - 23 лютого, у День захисника вітчизни, що відзначають у РФ, Саввінов ходив селом і скаржився на відсутність "належної поваги".

"Ходив по сусідах і прийшов до моєї мами приблизно о 23:00 годині, вона його невістка, тобто, його тато і наш тато - рідні брати. Мама його не пустила і єдина зателефонувала голові [поселення], сказала, що він п'яний вештається селом", - розповіла жінка. Вона каже, що чиновник надіслав дільничного, який не став заарештовувати учасника так званої "СВО", а просто відвіз подалі від родички та вклав спати.

"Наступного дня чоловік убив спочатку товариша по чарці, а потім пішов мститися літній невістці за те, що вона "здала" його поліції", - зазначає "Говорит НеМосква".

Нагадаємо, раніше ми розповідали про випадок у Владивостоці, куди повернувся після участі в так званій СВО місцевий житель, який до того був засуджений до 24 років в'язниці за жорстоке вбивство.

Георгій Повілайко пробув на фронті всього лише три місяці, а до цього рік у в'язниці. Сусіди вбивці, які шоковані його появою, розповідають, що він поводиться зарозуміло, і бояться стикатися з ним. Повілайко в серпні 2021 року був засуджений до 24 років в'язниці за звіряче вбивство матері двох дітей 37-річної Анни Кошулько. Злочин скоєно в гаражі жертви.

Вас також можуть зацікавити новини: