У російській школі провів урок вагнерівець-вбивця / фото ASTRA

У російській школі патріотичний урок "Герой нашого часу" провів вагнеровець, який по-звірячому вбив співмешканця тещі, а потім воював проти України.

Як повідомляє ASTRA, вбивця, якого помилував президент РФ Володимир Путін, виступив у школі-інтернаті в Ульяновську.

Відзначається, що Каражаєв Алаберди в 2016 році був засуджений за вбивство співмешканця своєї тещі. У судових документах говориться, що злочин скоєно в березні 2016 року в селищі Лісова Дача Ульяновської області, куди "герой" приїхав на похорон тещі. Під час поминального обіду, будучи п'яним, він завдав жертві не менше 16 ударів по голові сковорідкою і кочергою.

Відео дня

Майбутній учасник війни проти України отримав за вбивство родича 9 років колонії суворого режиму.  

"20 грудня 2023 року Ульяновська школа-інтернат №88 "Посмішка" для дітей з особливостями відзвітувала на своїй сторінці в "ВК" про те, для учнів провели урок "Герой нашого часу". Урок-лекцію провів помилуваний Путіним після участі у війні з Україною екс-вагнерівець Каражаєв Алаберди Егендурдинович", - йдеться в повідомленні.

За даними ресурсу, з вересня 2022 року по березень 2023-го чоловік брав участь у війні на території України.

"Діти виявили великий інтерес до прояву героїзму і відчули почуття гордості за внесок героїв у благополуччя людей, збереження нашої Батьківщини. Низький уклін вам воїни Росії!",- йшлося в публікації школи.

ASTRA акцентує,: після того, як ЗМІ звернули увагу на те, що лекцію школярам проводив вбивця, публікацію про урок зі сторінки школи видалили.

ПВК "Вагнер" і війна в Україні

Як повідомляв УНІАН, Учасники ПВК "Вагнер", які воювали проти України, повернувшись додому, здійснюють нові звірства. Зокрема, лише за офіційними даними, в Іванівській області як мінімум 13 вагнерівців скоїли майнові злочини "проти особи". Але реальні масштаби рецидиву можуть бути більш значними – мова йде про сотні злочинів. Така ж ситуація - в інших регіонах РФ, куди повертаються такі "герої війни".

Як повідомляло російське видання "Верстка", на помилуваних президентом РФ Володимиром Путіним бійців ПВК"Вагнер", які повернулися з війни в Україні, вже порушили понад 190 нових кримінальних справ. При цьому більшість із злочинців не стали знову карати позбавленням волі.

Вас також можуть зацікавити новини: