Підсудна звинувачується в порушенні закону про зброю / фото - ua.depositphotos.com

У Німеччині відбувся суд над пропутінською активісткою Оленою Колбасниковою. Її звинувачують у підтримці війни проти України, у порушенні закону про зовнішню торгівлю та закону про зброю. Про це пише BILD.

У матеріалі вказується, що засідання пов'язане з оскарженням попереднього рішення суду щодо її дій під час прокремлівської демонстрації в Кельні в травні 2022 року, де Колбасникова висловила підтримку діям Росії в Україні. Суд наклав на неї штраф у розмірі 900 євро за підтримку злочинів, пов'язаних з агресивною війною проти України.

BILD уточнює, що на засіданні Колбаснікова була присутня в одязі, прикрашеному російським прапором, повторюючи свій попередній акт протесту, коли вона з'явилася на суді із зіркою Давида в кольорах російського прапора, порівнюючи себе з жертвами нацизму.

Відео дня

Журналісти також повідомили, що перед початком судового процесу біля будівлі суду сталися сутички між прихильниками Колбасникової та демонстрантами, які протестують проти її дій і поглядів.

"Її чоловік Макс Шлунд, офіцер запасу армії РФ, вдарив опонента", - повідомляє BILD.

Крім звинувачень, пов'язаних з її публічними висловлюваннями, Колбасникова також зіткнулася зі звинуваченнями в порушенні закону про зовнішню торгівлю і закону про зброю. Згідно з даними слідства, Колбасникова разом із чоловіком займалася відправленням гуманітарної допомоги російським військовим, які перебувають на окупованих територіях України. Під час обшуку в їхній квартирі було виявлено несправний автомат Калашникова.

Судові розгляди, пов'язані з РФ

Раніше УНІАН повідомляв, що міжнародний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Після видачі міжнародним судом ордеру на арешт Путіна, всі 123 країни, які є учасниками Римського статуту, будуть зобов'язані провести його арешт.

Тим часом суд Росії визнав бізнесмена Ігоря Коломойського екстремістом. Зокрема, суд заборонив на території країни роботу компанії, до якої Коломойський має відношення.

Вас також можуть зацікавити новини: