Два роки поспіль в московському параді бере участь лише один танк / кадр з відео

Сьогодні в Москві відбувся "парад перемоги". Як і торік, у ньому взяв участь лише один єдиний танк – старий Т-34. Користувачі соцмереж, журналісти та незалежні оглядачі визнали це доволі символічним і відверто висміяли парад.

Так, американське видання Newsweek пише, що "парад перемоги" на 9 травня завжди був для Кремля нагодою продемонструвати військову могутність режиму, виводячи на Красну площу десятки одиниць найсучаснішої військової техніки. Однак вже два роки поспіль парад проходить "приглушено", з обмеженою кількістю техніки на тлі великих втрат у війні з Україною.

"Дійсно весело, що Т-14 "Армата" виявився не тільки надто дорогим для використання в Україні, але й не існує в достатньо великій кількості, щоб пережити виснаження Параду Перемоги в Москві", – написав OSINT-аналітик Олівер Александер в соцмережі Х.

Відверто висміяв ситуацію керівник московського бюро Financial Times Макс Седдон

"Цей Т-34, легендарний радянський танк часів Другої світової війни, був єдиним російським танком, представленим сьогодні на параді Перемоги на Красній площі. Всі інші, мабуть, десь зайняті!" – написав він в Х.

"Ну, принаймні воно працює", – написав в Х проукраїнський оглядач (((Tendar))), но що в коментарях його підписники зауважили, що Т-34 був створений в українському Харкові.

Росія святкує 9 травня

Як писав УНІАН, сьогодні в Росії відзначають День перемоги – свято перемоги над нацистською Німеччиною, яке Путін перетворив на пропаганду війни та агресії. Західні ЗМІ зауважують, що під час "побєдобєсного" заходу в Москві неодноразово згадувалися "герої СВО", які нібито "звільняють" українські міста.

Також ми розповідали, що на параді в РФ "засвітився" підполковник, причетний до розстрілу жителів Бучі. Омурбеков, який наказав убивати мирних українців, очолив танкову колону в Хабаровську.

Вас також можуть зацікавити новини: