Експерт прокоментував заколот Пригожина і мовчання Путіна / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт, колишній спікер ЗСУ Владислав Селезньов вважає, що заколот власника російської ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина матиме продовження. Затишшя в правлячих колах Росії свідчить про те, що громадянам не можуть дати відповіді, які б задовольнили населення. 

Так в ефірі телеканалу FREEДОМ Селезньов прокоментував той факт, що після подій, які сколихнули Росію цими вихідними, понад добу мовчав Пригожин. З поля зору зник голова Генштабу ЗС РФ Герасимов, а Шойгу нібито відвідав лінію фронту. Відмовчувався і сам Путін.

"Мені здається, що всі ці персонажі поводяться як старі бюрократи, які зачаїлися, вичікуючи, чия візьме, щоб присягнути на вірність новому диктатору. Очевидно, що в таких умовах, у яких опинилася РФ, вона опинилася не просто так. Путін, розв’язавши повномасштабну війну проти суверенної України, сам загнав себе в той самий кут, і абсолютно правильне дане визначення одним із наших західних партнерів з приводу того, що Путін створив "Франкенштейна" – ПВК Пригожина, яка на цей час міцно кусає за боки не лише Путіна особисто, а й загалом російську силову структуру та РФ загалом", – пояснив Селезньов.

Відео дня

Експерт вважає, що всі ці чиновники мовчать не просто так. В суспільстві РФ є запит на інформацію, але влада не може дати їм відповіді, які б задовольнили росіян. Селезньов також переконаний, що історія з Пригожиним матиме продовження, адже його "похід" мав якусь підставу.

"Думаю, що не були вирішені ті самі непримиренні протиріччя, що призвели до заколоту Пригожина. А отже, продовження історії ми будемо бачити й далі. Так, наразі представники ПВК повертаються до літніх таборів. Вони розташовані на території тимчасово окупованої частини Луганської області. А на території Ростовської області в районі Молькіно розташована головна база ПВК "Вагнер". Вона так і не блокувалася під час цих дивовижних подій такого собі ростовського цирку. База не блокувалася, а це значить, що і потенціал у Пригожина є, і думаю, що ми ще попереду побачимо чимало чудових подій, які наразі закриті туманом війни. Але, тим не менш, не розв’язані протиріччя врешті-решт як нарив прорвуть, відповідно, РФ накриє та сама хвиля спротиву, революційної ситуації, громадянської війни", – додав колишній спікер ЗСУ.

Він нагадав, що основним джерелом подій цих вихідних була прес-служба самого Пригожина. Натомість Путін зник з поля зору.

"Лише за 12 годин на екрані з’явився переляканий Путін, щось там грізно заявив, але врешті-решт усі його погрози були трансформовані в те, що всіх "вагнерівців", які брали участь у заколоті, пробачено, а сам Пригожин вибуває на територію Республіки Білорусь. Путін і його оточення продемонстрували свою повну імпотентність і нездатність ефективно діяти, коли в них виникають такого роду кризові ситуації. Адже заколот Пригожина – це не перша складна ситуація, з якою зіткнулася РФ", – резюмував Селезньов.

Бунт Пригожина та "вагнерівців"

23 червня Євген Пригожин заявив про удар по позиціях ПВК "Вагнер" з боку російських кадрових військ та оголосив, що йде "зупиняти" Шойгу. Ближче до ранку на території РФ почали лунати перші постріли – колони "вагнерівців" помітили в Ростовській області. .

Вдень 24 червня найманці ПВК "Вагнер" дійшли до Московської області. За цей час вони встигли "приземлити" сім одиниць російської авіації з військовими на борту. Однак приблизно в 200 км від столиці РФ – Москви Пригожин раптово вирішив розгорнути колону з військовою технікою. Сталося це після його перемовин із Лукашенком.

Хоча достеменно суть цих перемовин невідома, повідомлялося, що Євген Пригожин має відправитися до Білорусі, а "вагнерівцям" нададуть гарантії безпеки. Також у Кремлі пообіцяли закрити кримінальну справу проти Пригожина, яку встигли відкрити за час його "походу".

26 червня заколот вперше прокоментував президент США Джо Байден. Він наголосив, що ані Штати, ані країни-партнери не причетні до подій, що сталися цими вихідними в Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: