В Естонії легалізували ЛГБТ-шлюби / фото ua.depositphotos.com

В Естонії набрав чинності Закон про рівноправність у шлюбі. Згідно з документом, шлюб можуть укладати двоє повнолітніх людей незалежно від їхньої статі. Про це повідомляє портал Delfi.

За словами міністра соціального захисту країни Сігне Ріісало, це історичне рішення покладе край багаторічній правовій плутанині та забезпечить почуття безпеки та рівні права для кожного мешканця Естонії.

"Закони створюють ясність та впливають на наші установки. Я сподіваюся, що зникнуть і необґрунтовані страхи, а критики цього рішення зрозуміють, що воно не тільки нічого ні в кого не забирає, а й дає щось дуже важливе багатьом з нас", - сказала урядовець.

Зазначається, що крім шлюбу, відтепер естонці також мають можливість укласти договір про спільне проживання. Такою угодою зареєстрованим партнерам гарантується право голосу при прийнятті рішень щодо їхнього партнера та, у разі потреби, право на отримання субсидій та допомоги. Парам, які уклали договір про спільне проживання, також надається можливість одруження у спрощеному порядку.

"При укладенні шлюбу та зареєстрованому спільному проживанні пари мають права та обов'язки, які не поширюються на пари, які перебувають у відносинах, а не у шлюбі. В основному вони пов'язані з отриманням допомоги, власності, житла та встановленням походження. Наприклад, у разі смерті зареєстрованого партнера чи чоловіка це допомагає уникнути ситуації, коли за відсутності заповіту співмешканець не має права наслідування, і всі активи автоматично переходять до родичів партнера", - уточнює видання.

ЛГБТ-шлюби: останні новини

Непал став першою країною Південної Азії, яка зареєструвала одностатеві шлюби. Рам Бахадур (Майя) Гурунг, 36-річна трансгендерна жінка, яка не змінила свою стать в офіційних документах, і Сурендра Пандей, 26 років, який ідентифікує себе як чоловік, зареєстрували свій шлюб в управлінні волості Дорді на заході країни.

Також УНІАН повідомляв, що Папа Римський назвав умову для отримання благословення одностатевими парами.

Вас також можуть зацікавити новини: