Черговий пакет військової допомоги від США вже на підході / фото president.gov.ua

Після скандального ухвалення тимчасового бюджету США, до якого не включили витрати на підтримку України, Білий дім має намір оголосити найближчим часом про виділення нового пакету військової допомоги Україні. Про це повідомила на брифінгу прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

За її словами, новий пакет допомоги покликаний підтвердити прихильність Америки своїм зобов'язанням щодо "хоробрих українців", які протистоять російській агресії. Також це має стати сигналом для Кремля, де сподіваються пересидіти західну допомогу Києву.

"Ось наше послання Путіну. Президент (США Джо Байден - УНІАН) створив коаліцію з більш ніж 50 країн. Він надав допомогу, щоб підтримати Україну... Ми зібрали більше ніж 140 країн, щоб засудити вторгнення Росії в Україну... За Україною стоїть сильна, дуже сильна міжнародна коаліція. І якщо Путін думає, що зможе протриматися довше, ніж ми, він помиляється", – заявила Жан-П'єр.

Відео дня

Також спікер Білого дому запевнила, що, незважаючи на особливості тимчасового бюджету, в Конгресі зберігається двопартійна підтримка допомоги Києву. За її словами, чинна адміністрація має намір допомагати Україні "скільки буде потрібно".

Тимчасовий бюджет США без витрат на Україну

Як писав УНІАН, минулої суботи Конгрес США затвердив тимчасовий бюджет країни на 45 днів, оскільки законодавці не змогли домовитися про повноцінний бюджет. У тимчасовому бюджеті не виявилося витрат на підтримку України, оскільки цьому категорично опиралася частина депутатів-республіканців.

За даними Bloomberg, ця ситуація істотно нервує інших партнерів України, які побоюються, що США можуть зануритися в ізоляціонізм і остаточно припинять допомагати Україні.

Втім, європейські політики запевняють, що вони готові допомагати Україні навіть у тому випадку, якщо США випадуть з обойми. Про це зокрема заявив Міністр оборони Великобританії.

Вас також можуть зацікавити новини: