Британія візьме на себе роль лідера у підтримці України / фото ua.depositphotos.com

Велика Британія продовжуватиме підтримувати Україну "незалежно від того, що відбувається в інших місцях". Про це заявив міністр оборони Грант Шаппс, пише Sky News.

На його думку, США і Польща продовжать надавати рішучу підтримку Україні, попри внутрішній тиск. Було зрозуміло, що будь-яка напруженість з приводу підтримки України спливе під час виборів, але підтримка Польщі була "чудовою", зазначив Шаппс.

Звертаючись до США, він сказав, що "ми далекі" від того, щоб країна припинила підтримку.

Відео дня

Людям не слід "вдаватися в подробиці" махінацій бюджетного процесу США або припускати "найгірший сценарій" на виборах наступного року.

Говорячи про те, чи є найгіршим сценарієм обрання Дональда Трампа, Шаппс зазначив: "Ні, я не думаю, що найгірший сценарій розвитку подій - це Трамп, тому що те, що станеться потім, буде справжнім питанням".

"Британія, незалежно від того, що станеться в інших місцях, візьме на себе лідируючу роль", - підкреслив британський міністр.

Підтримка України з боку інших країн - проблеми

Як повідомляв УНІАН, останнім часом через блокування низкою країн поставок українського зерна погіршилися відносини України і Польщі. Президент Володимир Зеленський на Генеральній Асамблеї ООН заявив, що "деякі друзі в Європі розігрують солідарність в політичному театрі та роблять трилер на зерні", тим самим надаваючи допомогу Москві. Після цього польський президент Анджей Дуда порівняв Україну з небезпечним потопаючим, який може потягнути за собою того, хто хоче йому допомогти.

Тим часом, цими вихідними у Словаччині пройшли дострокові парламентські вибори, від яких, як очікувалося, залежатиме продовження підтримки України цією країною. Найбільше голосів на виборах отримала проросійська соціал-демократична партія Smer-SD колишнього прем'єр-міністра Роберта Фіцо, який виступав за припинення військової допомоги Україні. Очікується, що Smer-SD буде формувати коаліцію з партією Hlas. Остання спочатку підтримувала надання допомоги Україні, але під час виборів передумала і заявила, що про військову допомогу більше не йдеться.

Активна фаза виборів стартує і в США, де одним з найбільш імовірних кандидатів від Республіканської партії може стати Дональд Трамп, який продовжує кидатися гучними заявами як про самі США, так і про Європу, і про війну в Україні. Зокрема, він обіцяв "закінчити війну за 24 години", а раніше закликав "віддати" Росії Крим в обмін на мир і заявляв, що за його президентства РФ нібито не наважилася б на повномасштабне вторгнення.

Вас також можуть зацікавити новини: