Дипломат Келін знову погрожує ескалацією / Скріншот

Надзвичайний посол РФ у Великій Британії Андрій Келін заявив, що Росія "ще не починала діяти всерйоз" в Україні.

В інтерв'ю BBC він сказав, що думати про перемогу України "велика помилка", оскільки Росія в 16 разів більше і має величезні ресурси. Також Келін заявив, що поставки західної зброї українській армії можуть призвести до ескалації "небаченого рівня".

За його словами, тривалість війни залежить від зусиль з ескалації, яких нібито докладають країни НАТО, "особливо Великої Британії". "Рано чи пізно, звичайно, ця ескалація може отримати новий вимір, який нам не потрібен і ми не хочемо", - сказав Келін.

Відео дня

Коли журналістка запитала про військові злочини РФ, які були доведені ООН, Келін звинуватив у злочинах українців. "На аргументи про те, що Росія просто брехала про те, що сталося, і на явні зразки жахливих образ, посол заявив у нашому інтерв'ю, що образився", - пише видання.

Крім того, російський посол заявив, що росіяни "захищають" окуповані території і "відновлюють Донбас".

Інші заяви Келіна

До початку повномасштабної хвилі російський дипломат заявляв, що РФ не збирається вторгатися в Україну. Пізніше він сказав, що нібито не знав про їхні плани.

Влітку він вже робив аналогічні заяви - тоді Келін говорив, що війна затягнеться, якщо Велика Британія продовжити підтримувати Україну. Також він говорив, що Росію не можна перемогти.

Взимку посла запитали, чому його дорослий син не був призваний в російську армію під час мобілізації. Келін відповів, що у того "є сім'я".

Вас також можуть зацікавити новини: