Келін закликав Лондон не постачати Україні озброєння і почав відверто брехати про дейтвії ЗСУ / скріншот

Російський посол у Великій Британії Андрій Келін пригрозив Лондону затяжною війною з Україною, якщо британський уряд продовжить постачати ЗСУ озброєння.

Про це він розповів в інтерв'ю Sky News.

Дипломат традиційно звинуватив Україну у використанні західного озброєння проти цивільного населення Донбасу. Більш того, за логікою Келіна, саме Росія вийде переможцем в результаті бойових дій.

Відео дня

"Конфлікт (війна - УНІАН) закінчиться і ... може закінчитися досить швидко, тому що ... Велика Британія зрозуміє, що немає можливості перемогти Росію... Конфлікт (війна - УНІАН) затягнеться, якщо Велика Британія продовжить постачати зброю, яка зараз використовується і для обстрілів міст, і мирного населення на Донбасі і в інших районах", - заявив він. 

При цьому самі британські журналісти уточнили, що доказів використання Україною зброї проти мирних мешканців немає.

Коли журналісти запитали у Келіна, навіщо він брехав у січні, що Росія не буде вдиратися в Україну, посол відповів, що на той момент про плани Москви не знав. 

Війна в Україні: актуальні дані

Після захоплення Лисичанська російські війська взяли, за словами представників військово-політичного керівництва РФ, "оперативну паузу". Проте наступ ворога на сході України продовжується.

14 липня ЗСУ успішно відбили одразу кілька спроб штурму противника на Донбасі й на півдні. 

На Харківському напрямку росіяни, як і раніше, намагаються утримати зайняті позиції та не допустити вихід української армії на українсько-російський кордон. 

Водночас різке перенесення бойових дій знову у Київську область неможливе, запевнив головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний.

ЗСУ відновили контроль над вже 44 населеними пунктами Херсонської області. Разом з тим велика частина області все ще знаходиться під тимчасовою окупацією.

У четвер, 14 липня, ворог вкотре вчинив воєнний злочин, випустивши по цивільній інфраструктурі Вінниці ракети "Калібр". Станом на вечір четверга було відомо про 23 загиблих (в тому числі трьох дітей).

Вас також можуть зацікавити новини: