Угорщину потрібно частіше критикувати, вважає єврокомісар / фото REUTERS

Європейські політики занадто коректно висловлюються про Угорщину, яку потрібно частіше критикувати за її позицію щодо російського вторгнення в Україну. Про це заявила віце-президент Єврокомісії Віра Юрова під час публічних дебатів на платформі Café Evropa, пише Euractiv.

"Ми спостерігаємо надмірно слизьку коректність з боку європейських політиків", - заявила вона.

На думку Юрової, уряд Угорщини потрібно критикувати частіше, особливо через його позицію щодо російського вторгнення в Україну. 

Відео дня

Також віце-президент Єврокомісії підтвердила, що виконавчі органи Євросоюзу мають намір продовжувати судовий процес у зв'язку з порушенням принципів верховенства права в Угорщині.

Позиція Угорщини щодо війни в Україні

У перші дні після російського вторгнення в Україну Угорщина виступила з формальним осудом дій Москви. Однак потім Будапешт почав затягувати введення загальноєвропейських санкцій проти агресора, цинічно вимагаючи для себе поблажок. Іноді уряд Орбана погрожував блокувати антиросійські санкції.

Угорщина відмовилася допомагати Україні зброєю. Однак цим справа не обмежилася і Будепешт заборонив іншим країнам провозити угорською територією зброю для України.

До сьогодні Угорщина не припиняє​​​​​​​ демонстративно підтримувати зв'язкиз Росією та Білоруссю. Це подається під виглядом, що співпраця з агресором допоможе зупинити війну.

Вас також можуть зацікавити новини: