Штайнмаєр: світ не забуде про Україну, ми не зробимо Путіну таку послугу

Він зазначив, що зараз через війну на Близькому Сході Україна більше не отримує тієї уваги, якої так гостро потребує.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр попередив, що російський диктатор Володимир Путін розраховує на те, що світ забуде про Україну, однак цього не станеться.

Як повідомляє Tagesschau, виступаючи на конференція муніципального партнерства у Лейпцигу, Шайнмаєр підкреслив небезпеку того, що війна в Україні виходить з поля зору громадськості. 

"Україна потребує нашої підтримки тим більше, що зараз на Близькому Сході йде війна, і вона більше не отримує тієї уваги, якої так гостро потребує. Розрахунок Путіна такий: світ повинен забути Україну", - сказав Штайнмаєр. 

При цьому від підкреслив, що "Німеччина не може і не буде робити таку послугу" російському президенту. 

"Ми не зможемо звикнути до незаконної і нелюдської агресивної війни Росії", - заявив Штайнмаєр.

Німеччина і війна в Україні

Раніше про марність надій російського президента Володимира Путіна на зменшення підтримки України з боку Євросоюзу також заявляла глава МЗС Німеччини Анналена Бербок. Вона уточнила, що німецька підтримка буде серйозно розширена, особливо в наступному році. 

12 листопада правляча коаліція канцлера Німеччини Олафа Шольца погодилася подвоїти військову допомогу Україні наступного року до 8 млрд євро.

Також Шольц заявляв, що переговори між Україною та Росією можливі тільки після виведення російської військ з території країни.

Вас також можуть зацікавити новини: