Жозеп Боррель працює над підготовкою майбутніх зобов'язань ЄС у сфері безпеки для України / скріншот

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель працює над підготовкою майбутніх зобов'язань ЄС у сфері безпеки для України.

Про це Боррель написав у своїй соцмережі. Він зазначив, що 27 міністрів закордонних справ країн ЄС передали "єдине послання" Києву під час зустрічі з главою зовнішньополітичного відомства України Дмитром Кулебою.

"Україна є головним пріоритетом ЄС і ми не втомимося виконувати наші зобов'язання. В рамках виконання завдань Ради Європи я працюю над нашими майбутніми зобов'язаннями у сфері безпеки", - підкреслив Боррель.

Відео дня

Стосунки ЄС з Україною - останні новини

Обсяги американської допомоги Україні, ймовірно, скоротяться, тому країни ЄС повинні продовжувати підтримку Києва і надалі. Про це верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив під час свого виступу в іспанській Малазі.

Він зазначив, що перед об’єднаною Європою постає багато проблем та випробувань, серед яких підтримка України є на першому місці. За словами Борреля, перспектива української перемоги над Росією "не є миттєвою".

"І ми, європейці, які маємо необхідні засоби для цього, повинні бути готовими продовжувати допомагати Україні, враховуючи, що підтримка США, швидше за все, зменшиться", – сказав дипломат.

Раніше Тарас Семенюк, міжнародний політичний оглядач, в ефірі телеканалу "1+1" оцінив ситуацію, яка розгортається між Україною і Польщею після виборів, а ще наслідки візиту Урсули Фон де Ляйєн до Києва та вплив Угорщини і Словаччини на Україну.

Вас також можуть зацікавити новини:

Путін може перемогти через нездатність партнерів України надати зброю, - глава МЗС Литви

Німеччина подвоює військову допомогу Україні, - Bild

Військова допомога Україні від США: Зеленський зробив різку заяву