Політолог заявив, що президентом РФ може стати таємний шпигун Ердогана / фото ua.depositphotos.com

Політтехнолог Михайло Шейтельман виключив ймовірність того, що чинний Секретар Ради Безпеки РФ Микола Патрушев - наступна "проблема" для України у кріслі російського президента.

Він вважає, що посаду Володимира Путіна може зайняти російський бізнесмен Роман Абрамович в дуеті з опозиціонером Михайлом Ходорковським. В цьому випадку Абрамович був би "вождем", а Ходорковський силою, яка змогла б його "легалізувати" на Заході, розповів Шейтельман в ефірі програми "Аргумент".

"Тут можна гадати, тут немає правди. Я бачу дует Абрамович-Ходарковський... Ну, хто себе проявив по справжньому державниками під час цього путчу (бунту Пригожина - УНІАН). Дві людини. Абрамович, який замість того, щоб втекти з Москви, поїхав до Москви, причому вперше за роки... Він завжди проживав тільки на Заході, і раптом людина летить до Москви. Той, хто намагається уникнути санкцій, робить для цього безліч всіляикх дій, публічних і не публічних", - вказав він.

За словами письменника, з моменту бунту засновника ПВК "Вагнер" російський мільярдер став з'являтися в Москві занадто часто. Шейтельман не виключає, Абрамович - таємний агент лідера Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана: "Хто шпигун Ердогана? Чи не Абрамович? Ну, для мене особисто. Чи реальна сила зараз Абрамович? Думаю, так", - вказав він.

Політтехнолог зазначає, Росії потрібен "вождь" з трьома компонентами: політичними вимогами, з підтримкою якогось серйозного військового підрозділу, а також мінімум з мільярдом доларів. Дві з них є в Абрамовича, а знайти військову підтримку, з урахуванням проблем в армії РФ, не так вже й складно, висловився письменник.  

"Умов одного генерала Попова (командувач 58-ю армією РФ, якого в липні відсторонили від повноважень - УНІАН) і він тобі приведе наступного генерала. І їх вже буде 70 тисяч осіб. Ну, і потрібно кілька мільярдів доларів. Без них, раджу, не починайте ні революції, ні перевороти. У Абрамовича все це є, також у нього є величезна кількість агентів, які просто переповнюють всю Росію", - підкреслив Шейтельман. 

"Є Ходорковський, який здатний легалізувати будь-кого, розумієте? Він єдина людина в російській опозиції, яка має ресурс на Заході. Він займався цим більше десяти років і вибудував відносини із Заходом. Це його звуть представляти РФ на Мюнхенській конференції з безпеки... У нього немає проблеми піти з будь-ким на компроміс... Мені здається, ця зв'язка (Абрамович і Ходарсковський-УНІАН) реально здатна управляти ситуацією в разі необхідності" - заявив він.

Політологи пророкують Патрушеву пост президента Росії

Нагадаємо, політологи пророкують чинному секретарю Радбезу РФ Миколі Патрушеву крісло Путіна ще з 2006 року. Приблизно з моменту, коли в публічному просторі з'явилися перші чутки, що Путін "поганий на здоров'я".

Важливо, за даними Головного управління розвідки України (ГУР), Патрушев - та людина, яка допомагала Путіну прийняти рішення про повномасштабне вторгнення в Україну: "Так. Зокрема, Патрушев", - заявляв речник відомства Андрій Юсов. 

Вас також можуть зацікавити новини: