Дні Євгена Пригожина полічено, вважає експерт / фото Коммерсантъ

"Кухар" російського президента Володимира Путіна - власник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин, отримав вирок.

Дні "кухаря Путіна" полічено після того, як у РФ начальник Генштабу армії РФ, командувач окупаційними військами Росії в Україні Валерій Герасимов та міністр оборони Сергій Шойгу зробили міні-переворот, розповів російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю УНІАН.

"Пригожин вже отримав вирок. У ніч з 10 на 11 січня в бункері Путіна стався міні військовий переворот. До нього з'явилися Шойгу і Герасимов і змусили його зняти ставленика Пригожина Суровікіна (генерал Сергій Суровікін - Ред.) і повернути Герасимова до керівництва всіма військовими діями", - сказав експерт.

Співрозмовник додав, що це найбільша апаратна поразка Пригожина і лідера росіян.

"Після провалу бліцкригу (в Україні - Ред.) виникла ситуація, яка в будь-якій фашистській державі після військової поразки виникає. Основне питання - хто винен? Фюрер чи генерали? Природно, Путіну потрібно було показати, що генерали, і він спустив з повідця своїх двох псів - Кадирова (лідер Чечні Рамзан Кадиров - Ред.) і Пригожина, які вивалили образи на начальника Генерального штабу Герасимова і міністра оборони Шойгу, вимагаючи зняти їх з постів, відправити босоніж на фронт", - зазначив Піонтковський.

Публіцист підкреслив, що "кухар Путіна" ображав Герасимова.

"...генерали не стали чекати, коли Путін з ними покінчить, вони здійснили міні-переворот: змусили прибрати Суровікіна і відновити Герасимова. Дні Пригожина полічено. У гебешній атмосфері Пригожину треба вважати зловісною заяву, що хтось збирається його ліквідувати. До речі, це стало дуже популярним наративом серед кремлівських сайтів...", - підкреслив політолог.

Війна Путіна з Україною та серйозні наслідки для влади РФ - що потрібно знати

Андрій Піонтковський говорив, що Сергій Шойгу та Валерій Герасимов здійснили військовий міні-переворот. Експерт зазначав, що Герасимова призначили командувачем окупантами в Україні не для перемоги Росії. За словами експерта, Герасимов і Шойгу хотіли ліквідувати Євгена Пригожина. 

Пізніше спікер Володимира Путіна Дмитро Пєсков стверджував, що спецслужби України нібито можуть готувати замах на Пригожина

Вас також можуть зацікавити новини: