Піонтковський назвав справжню мету призначення Герасимова командувачем ЗС РФ в Україні / фото МО РФ

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський заявив, що Валерія Герасимова призначили командувачем окупаційними військами РФ в Україні не для того, щоб виграти війну. Він вважає, що Шойгу і Герасимов хотіли ліквідувати ватажка ЧВК "Вагнер" Євгенія Пригожина. 

"Це не Рокосовський, якого Сталін витягнув з табору у безпорадному становищі й доручив йому один із фронтів. Герасимов уже показав себе як військовий керівник, ви ж бачили весь цей безглуздий план перших днів війни. Звичайно, що Путін несе відповідальність за саму ідею війни, за філософію ненависті, але ідіотський план із танковими колонами, які йшли з півночі, розробляв Герасимов", – зауважив політолог в ефірі "Еспресо".

За його словами, Герасимов і Шойгу вчинили воєнний міні-переворот. 

Відео дня

"Герасимов поставлений не для того, аби перемагати в Україні. Герасимов і Шойгу вчинили міні воєнний переворот, вони хотіли ліквідувати Пригожина, зокрема фізично. Історія ставить великий експеримент над Росією, це альтернативна історія гітлерівського фашизму з Ремом, який переміг у 1934 році рейхсвер і сам став фюрером. Така зараз головна інтрига в Росії. Тим більше вони розуміють, що після Давосу й Рамштайну долю війни вже вирішено", – підсумував Піонтковський.

Призначення Герасимова командувачем ЗС РФ в Україні

11 січня 2023 року начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов був призначений командувачем Об'єднаним угрупуванням російських окупантів в Україні. На цій посаді він змінив Сергія Суровікіна. 

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що це призначення не змінило плани окупантів. Їхній задум "відключити Україну від світла" залишається актуальним. 

Водночас секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що останні зміни в керівництві російськими військами в Україні свідчать про підготовку до "крайнього ривка" окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: