У РФ намагалися ліквідувати Прилєпіна / фото facebook.com/zapravdu.mosobl

Україна не бере на себе відповідальності за підрив автомобіля російського бойовика і пропагандиста Захара Прилєпіна. Ні спецслужби, ні приватні особи – ніхто не бере відповідальності.

Про це на запитання російського опозиційного громадського діяча Марка Фейгіна в ефірі FeyginLive розповів колишній радник ОПУ Олексій Арестович.

До чого це все призведе і як це все розцінювати в принципі, враховуючи вже деяку закономірність подібного роду подій, пов'язаних з пропагандистами Кремля, Арестович відповів:

"Важко сказати... Наші не беруть відповідальність. Зрозуміло. Наші спецслужби, приватні особи – ніхто не бере... А російські спецслужби повідомляють, що ось уже двоє затриманих громадян зізналися в роботі на українські спецслужби. Ну, зрозуміло. Хто може бути в Росії винен?.. Раніше це були чеченці або вихідці з Кавказу, тепер українці головні винні у всьому. Не знаю... Занадто мало фактів, щоб серйозно судити. Які версії я тільки не чув... Що Прилєпін вляпався, вмазався десь в гроші, і там за це ставлять на місце... Якісь розбірки в середовищі та інше-інше... Не знаю...".

Також екс-радник ОП відповів на запитання Фейгіна, який це може вплинути на інших пропагандистів.

"Чинні пропагандисти не припинять займатися пропагандою. Вони нічого іншого не вміють. У них не виходить... вони змушені вже їхати на цьому поїзді до стінки. Це може утримати нових пропагандистів, скоріше. Які хотіли б побути пропагандистами, але міцно задумаються може вибрати в житті якусь іншу стезю. А ці стануть обережнішими. Але, наскільки я знаю цих серйозних товаришів пропагандистів, таких великих, які на ОРТ на "Першому каналі", їх захищають, їх охороняють... Пропагандисти дрібніші, Татарський та інші, але тут вже, як піде", - висловив свою думку Арестович. 

На питання Фейгіна, чи вбачає в цьому екс-радник ОП привід, який Москва може використовувати для того, щоб почати вбивати журналістів, людей популярних в Європі або в Україні: мовляв, нас вбивають - і ми вбиваємо, Арестович сказав: "А коли їм потрібен був привід? Вибачте... Ну, що стосується України і Європи – вбивати тут не так легко, як їм здається, особливо після всіх цих шпилів і всього іншого... Служби працюють тепер інакше. Це не означає, що це неможливо, це просто складніше. А в Україні дуже жорсткий контррозвідувальний режим, тому зараз складніше це все. Технічно складно".

Фейгін повідомив, що в опитуванні, яке проходить в його прямому ефірі, на запитання, хто намагався вбити Прилєпіна - Україна або свої, - 3697 глядачів проголосували так: 15% вважають, що це Україна, а 85% - свої (не Україна).

Екс-радник ОП вважає, що підрив Прилєпіна організували для того, щоб остаточно розгромити позицію незадоволених протестувальників.

"Для чого вони зможуть використовувати як привід? Це не для того, щоб стрельнути по нас черговою ракетою або для вбивства наших, а для того, щоб закрутити гайки в самій Росії під виглядом боротьби з тероризмом, отримати надповноваження і остаточно розгромити гласну і негласну позицію незадоволених протестувальників... Це так. Це, швидше за все, буде використано", - підсумував Арестович.

Замах на бойовика Захара Прилєпіна

6 травня поблизу Нижнього Новгорода підірвали авто бойовика "ЛДНР" і пропагандиста Захара Прилєпіна, його водій помер на місці. Самого терориста у важкому стані доставили в лікарню.

7 травня вранці з'явилася інформація, що Прилєпіна вивели зі стану медикаментозного сну. Пропагандисти сурмлять, що його стан стабільний.

У РФ вже "шиють" замах на бойовика громадянину України Олександру Пермякову.

Вас також можуть зацікавити новини: