Палата представників США відправила у відставку спікера Кевіна Маккарті / скріншот

Перебування Кевіна МакКарті на посаді спікера Палати представників Америки закінчилося так само, як і почалося: вкрай принизливо.

Як йдеться в матеріалі The Economist, допомога Україні, яка не була включена в Угоду про державне фінансування з метою заспокоїти прихильників жорсткої лінії, викликає найбільше занепокоєння.

Маккарті запропонував формат "послуга за послугу", згідно з яким допомога Києву буде схвалена, якщо демократи допоможуть провести політику щодо зміцнення кордону Америки. Прихильники України в Конгресі, що становлять явну більшість в обох палатах, наполягають на голосуванні, яке гарантувало б фінансування розірваної війною країни на президентських виборах в США в 2024 році.

Відео дня

Кому випаде це завдання, поки не очевидно. Патрік Макгенрі, республіканець Північної Кароліни, обраний Маккарті, буде виконувати обов'язки спікера та контролюватиме вибори заміни Маккарті. Республіканці планують провести форум кандидатів 10 жовтня і провести голосування наступного дня.

Як йдеться в матеріалі, хаос та інтрига будуть такими ж цікавими, як і будь-який епізод "Західного крила", телевізійної драми, орієнтованої на Вашингтон. Це навряд чи втішить американців, які хочуть, щоб їх уряд залишався відкритим, або українців, які покладаються на американську міць і щедрість для продовження своєї боротьби за виживання.

Відставка Маккарті

3 жовтня 2023 року Палата представників США відправила у відставку спікера Кевіна Маккарті. Члени нижньої палати Конгресу вперше в американській історії позбулися свого лідера.

Незважаючи на підтримку 210 з 221 республіканців у Палаті представників, вісім жорстких ліній об'єдналися з 208 демократами, щоб звільнити Маккарті. Незабаром після цього колишній спікер заявив, що не намагатиметься повернути собі титул.

Посол України у Вашингтоні вказала на серйозні наслідки відставки Маккарті. Оксана Маркарова зазначила, що виділення допомоги для України поки що відкладається.

Вас також можуть зацікавити новини: