Палата представників США звільнила Кевіна Маккарті з посади спікера / скріншот

Палата представників США проголосувала за відставку Кевіна Маккарті з посади спікера. За відповідне рішення висловилися 216 чиновників. 

Про це стало відомо під час голосування, яке транслювалося наживо. Голоси "проти" віддали 210 осіб. 

Таким чином, республіканець Кевін Маккарті став першим в історії США спікером Палати представників, який був змушений піти з посади, пише The Guardian

Відео дня

Зазначимо, що пропозицію звільнити Маккарті з займаної посади висунув представник Республіканської партії Метт Гетц. Він був незадоволений тим фактом, що Маккарті пішов на компроміс із демократами і забезпечив ухвалення 45-денного бюджету, щоб уникнути шатдауну. Він також звинувачував Маккарті в тому, що той нібито погодив із Байденом "таємну угоду" щодо фінансування України.

Звільнення Маккарті: що треба знати

Кевін Маккарті – конгресмен з 2007 року. Він був обраний на посаду спікера Палати представників в січні. У наступні місяці законодавці розчарувалися підходом спікера до управління після того, як він уклав угоди з Байденом і демократами про підвищення ліміту державного боргу. Також свою роль відіграло питання фінансування уряду.

Тепер Палата повинна почати процес пошуку нового спікера. Наразі республіканці зберігають більшість із чотирьох партій у нижній палаті американського Конгресу.

Раніше координатор зі зв'язків з громадськістю Ради національної безпеки Джон Кірбі повідомив, що незалежно від того, чи залишиться Маккарті на цій посаді, Конгрес схвалить нову допомогу Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: