Білоруських "прикордонників" лякають "елементи військової форми одягу" / колаж УНІАН, фото REUTERS, скріншот

Білорусь, яка активно допомагає російській агресії, знову звинуватила Україну в "провокації" на кордоні. У білоруському прикордонному відомстві вважають, що українці хочуть викликати у них якусь "відповідну реакцію", пише Белта.

"25 серпня мозирські прикордонники на кордоні з Україною виявили на одному з прикордонних стовпів елементи військової форми одягу. По залишених слідах видно, що невідомий перетнув кордон з боку України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цю страшну провокацію вже почали розслідувати за всією суворістю білоруських законів.

Відео дня

"Прикордонники вважають, що такі дії української сторони не що інше, як марні і безглузді спроби викликати відповідну реакцію білоруських прикордонників", – пише Белта.

Прикордонні "інциденти" з Білоруссю

Білоруська влада не вперше скаржиться на "провокації" з боку України. Раніше УНІАН писав, як українські прикордонники скидали з дронів картоплю на білоруських "колег".

Певний резонанс у Білорусі отримав випадок, коли українські військові повісили на кордоні манекен, одягнений у російську військову форму. Стверджувалося, що це опудало, яке назвали "Валєрою", дуже налякало білоруських вартових кордону.

Вас також можуть зацікавити новини: