Загалом учасники протесту виступають проти розширення заводу Tesla / фото пресслужба організації "Disrupt"

У Німеччині ліві радикали протестували проти діяльності автомобільного заводу Tesla, а саме у містечку Грюнхайде, що біля Берліна, повідомляє Bild

Зазначається, що деяким мітингувальникам вдалося прорватися через колії заводської залізниці та перелізти через паркани, внаслідок чого сталися сутички з поліцією. 

Загалом учасники протесту, зокрема ініціативи Disrupt, вирішили розділитися на дві групи, аби заплутати поліцейських. За словами представника поліції, ситуація була "динамічною". Внаслідок сутичок один активіст отримав поранення, також постраждало троє правоохоронців. 

Відомо, що поліція охороняла залізничні колії, лінії електро- та водопостачання й трансформаторну підстанцію біля автомобільного заводу. Демонстрантам вдалося прорватися, адже територія заводу дуже велика для того, щоб вберегти всі його місця. За неофіційними даними, кількох учасників акції протесту було затримано. 

Також близько полудня група людей потрапила на територію аеродрому Нойхарденберг, де знаходяться сотні автівок Tesla. Вдень Bild повідомляв, що протестувальники блокували під'їзну дорогу поблизу головних воріт та запускали у хід піротехніку. Учасники протесту почали штурм підприємства під червоним прапором з гаслом "Зруйнуємо капіталізм, створимо майбутнє".

Що відомо про активістів

Disrupt - це "альянс" самопроголошених антикапіталістичних груп, які виступають проти плану подвоєння виробничих потужностей заводу в Грюнхайде, повідомляє Business Insider

За словами учасників альянсу, план розширення заводу буде вимагати від Tesla вирубки місцевих лісів і може призвести до перебоїв у водопостачанні. 

Також на сайті Disrupt йдеться про те, що генеральний директор Tesla Ілон Маск є "жінконенависницьким твіттер-фашистом" і зазначається, що електромобілі "не є ані стійкими, ані зеленими".

"Виробництво електромобілів створює величезний екологічний слід через споживання ресурсів і, таким чином, ще більше наближає глобальну кліматичну катастрофу. Кожне дерево, зрубане для Tesla, - це одне зайве дерево, а кожен літр води, взятий із землі, витрачається даремно", - додали на сайті.

Tesla - останні новини

Як писав УНІАН, нещодавно генеральний директор компанії Ілон Маск звільнив всю команду, яка займається виробництвом зарядних станцій для Telsla. Він повідомив, що керівник групи з виробництва нагнітачів Ребекка Тінуччі та керівник відділу нових продуктів Деніел Хо звільняються разом зі своїми командами. Як відомо, в такій групі працювало близько 500 людей.

Також повідомлялось, що Tesla знижує ціни на електромобілі через падіння продажів та надлишку запасів. Автовиробник заявив, що знижує вартість у США програмного забезпечення допомоги водієві, а саме з 12 000 доларів до 8000 доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: