Прибуток компанії впав на 55%, до 1,1 млрд дол, порівняно з першим кварталом 2023 року / фото REUTERS

У вівторок Tesla повідомила, що за перші три місяці року заробила набагато менше, ніж передбачалося раніше, що стало наслідком зниження продажів електричних авто. Про це повідомляє The New York Times.

Відео дня

Прибуток компанії впав на 55%, до 1,1 млрд дол, порівняно з першим кварталом 2023 року. Дохід знизився на 9%, до 21,3 млрд дол.

Таке падіння вважалося неминучим після того, як Tesla заявила, що продажі в першому кварталі впали на 8,5% порівняно з роком раніше. Крім того, компанія оголосила про план звільнити понад 10% своїх робітників, що становить близько 14 тисяч осіб в усьому світі.

Скорочення робочих місць експерти розцінили як ознаку того, що Tesla щосили намагається привести витрати у відповідність з падаючими доходами.

Зауважимо, що у першому кварталі 2023-го компанія Маска продемонструвала один з найкращих показників рентабельності у галузі. Однак пізніше вона знизила ціни і, як наслідок, почала менше заробляти на проданих авто.

Компанія Tesla – останні новини 

Раніше повідомлялось, що Tesla знизила ціни на свої моделі в КНР, Європі та Сполучених Штатах. 

Якщо казати про Китай, то ціни на оновлену Model 3 впали до 32 тисяч дол, у той час як Model Y подешевшала до 34 тисяч дол. У США найбільш дешевий варіант Model Y коштує тепер 42 тисячі дол. 

Нагадаємо, на початку квітня стало відомо, що компанія Маска втратила 30 млрд дол ринкової вартості через зниження квартальних поставок. 

До цього Tesla востаннє фіксувала падіння продажів у другому кварталі 2020-го, коли на виробництві позначилась пандемія COVID-19. 

Вас також можуть зацікавити новини: