Путін побоюється Байдена, каже Клімкін / REUTERS

Російський президент Володимир Путін побоюється свого американського колеги Джо Байдена, заявив екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Кого Путін одночасно і поважає, і побоюється? Це Байден. Якщо подивитися на Європу, то там, звичайно, є люди, з якими він розмовляє – Макрон, Шольц. Але реально поставити "червоні" лінії, коридор Путіну може тільки Байден. У цьому сенсі підтримка США для нас важлива", - заявив Клімкін.

Відео дня

За його словами, якщо Україна сама не буде себе захищати, її ніхто не захистить.

Читайте такожПутін злякався озброєнь НАТО в Україні та закликав терміново почати переговори

"Якщо самі собі не допомагаємо, нам ніхто не допомагатиме. Є речі, які потрібно було зробити на вчора або позавчора. І це питання нашої довіри до себе, оскільки ми запитуємо себе або владу, чи зробили ми все, що від нас залежить", - додав екс-глава МЗС.

Нагадаємо, 7 грудня відбулися переговори лідерів США і РФ Джо Байдена і Володимира Путіна за допомогою закритого каналу відеозв'язку. Байден попередив президента Російської Федерації про рішучі економічні та інші заходи у разі посилення військової активності на кордоні з Україною.

Як сказав радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, Байден відмовився йти на поступки Путіну в питанні перспектив вступу України в НАТО.

Салліван не зміг сказати, чи остаточно Путін вирішив нападати на Україну. У той же час радник з нацбезпеки припустив, що Путін може відмовитися від планів вторгнення в Україну в обмін на запуск "Північного потоку-2".

Також США мають намір надати Україні додаткову військову допомогу.