Журналістка могла отримати від Путіна Завдання / фото REUTERS

Російський опозиціонер Марк Фейгін і радник офісу президента України Олексій Арестович прокоментували втечу журналістки Ксенії Собчак з РФ. З чуток, "хрещениця Путіна" могла виїхати з країни, щоб спробувати "помирити" кривавого диктатора з Володимиром Зеленським.

Про ймовірний план Путіна Арестович і Фейгін поговорили в прямому ефірі.

Як зазначив правозахисник, незабаром Собчак повернеться в РФ. Але у неї точно є ізраїльське громадянство, вважає Фейгін:

"Вона точно абсолютно ізраїльська громадянка, в цьому немає взагалі жодного сумніву".

Журналістка могла отримати від Путіна завдання. Так як Собчак знайома з Зеленським і колись знімалася з ним в одних фільмах, вона нібито може допомогти "помирити" його з кривавим диктатором. 

"Ну я можу ще раз їм сказати, заощадити їм зусилля, і сказати, що того Володі Зеленського вже давно немає. Є лютий здоровенний дядько, який кожного дня тягає штангу, це по ньому видно, і який керує країною, що воює, твердо і впевнено. Розумієте? І є значущою фігурою. Однією з найбільш значущих постатей світової політики сьогодні", - прокоментував чутки Арестович.

За словами радника ОПУ, таким планам, якщо Путін дійсно на це сподівався, все одно не судилося здійснитися. А тому всі спроби "помиритися" успіхом не увінчаються.

Втеча Собчак: що відомо

26 жовтня з'явилася інформація про те, що Собчак втекла з РФ до Литви, а двоє осіб з її оточення затримані в Москві. Комерційного директора "хрещениці Путіна" Кирила Суханова і колишнього головного редактора журналу про моду "Татлер" Аріана Романовського підозрюють у вимаганні. У будинку, де проживала Собчак, проходили обшуки.

Незабаром з'явилося відео, на якому журналістка перетинає кордон.  Собчак, як відзначали пропагандистські ЗМІ, купила авіаквитки через інтернет в Дубай, а потім до Туреччини. Це вона зробила нібито для того, щоб заплутати оперативників. 

Вас також можуть зацікавити новини: